Guangzhou ID Advertising Co., Ltd. Ontwerpt Innovatieve Amla Juice Verpakking

Een frisse kijk op drankverpakkingen met nadruk op gezondheid en design

De verpakking van Eastroc Amla Juice, ontworpen door Guangzhou ID Advertising Co., Ltd., is een toonbeeld van innovatie in de drankenindustrie.

De ontwerpers hebben zich laten inspireren door de wens om de consument duidelijk te informeren over de echtheid en de hoge concentratie Amla-sap in het product. Door het aantal Amla-vruchten dat overeenkomt met verschillende volumes op de verpakking te tonen, wordt de consument bewust gemaakt van de rijke inhoud en wordt de koopintentie versterkt.

Wat dit ontwerp onderscheidt, is de visuele dominantie van Morandi groen, een kleur die frisheid en comfort uitstraalt en de suggestie wekt van een 'licht gevoel in de maag na een grote maaltijd'. De verpakking gebruikt een patroon van drie stippen in een kantachtige structuur, toegepast op de flessenhals en het karton, om de schapruimte visueel te vergroten en de aandacht te vestigen op de hoge concentratie Amla-sap.

De productie van de verpakking maakt gebruik van een eenvoudige cilindrische PET-fles met een volledig bedekkend etiketontwerp. Het etiket wordt gedrukt met milieuvriendelijke inkt en flexografische druktechnieken zorgen ervoor dat de patronen helder en levendig zijn. De verpakking heeft ook een groot gebied met matlak en gedeeltelijke vernisafwerking om de algehele aantrekkelijkheid van het product te verhogen.

De verpakking is verkrijgbaar in twee maten, waarbij de grote fles afmetingen heeft van L 230mm x B 70mm x H 70mm en de kleine fles L 55mm x B 55mm x H 170mm meet. De visuele elementen, zoals de vergrote, verspringende afbeeldingen van drie Amla-vruchten, dienen als een visuele hamer voor merkherkenning en laten een diepe indruk achter bij de consument.

Het ontwerp van de verpakking is niet alleen een lust voor het oog, maar bevordert ook de interactie met de consument. De gebruiker kan de dop losschroeven en het sap direct consumeren of in een glas gieten. Om de smaak en voordelen van het product te behouden, is het essentieel om de dop na elk gebruik goed vast te draaien.

Het verpakkingsontwerpproject is gestart in Guangzhou in december 2022 en succesvol afgerond in maart 2023, waarna het in juni 2023 officieel aan het publiek is gepresenteerd. De ontwerpers hebben zich gericht op het creëren van een onderscheidend visueel element dat het merk snel identificeert en een blijvende indruk achterlaat. Het kiezen van de hoofdkleurtoon was een uitdaging, maar de natuurlijke groene kleur van de Amla werd perfect gekozen om de voordelen van het drankje te benadrukken zonder de natuurlijke tint te overschaduwen.

Deze verpakking is bekroond met de Iron A' Packaging Design Award in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De award wordt gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en bekwame technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jianchao Chen
Afbeeldingscredits: Jianchao Chen
Projectteamleden: Yilin Lu, Zijun Liu,Jianchao Chen
Projectnaam: Eastroc Amla Juice
Projectklant: Guangzhou ID Advertising Co.,Ltd


Eastroc Amla Juice IMG #2
Eastroc Amla Juice IMG #3
Eastroc Amla Juice IMG #4
Eastroc Amla Juice IMG #5
Eastroc Amla Juice IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp