4Vita Herbs: Verpakking die de kleuren van de natuur omarmt

Een harmonieuze visuele identiteit voor een gezonde levensstijl

Een bezoek aan de kruidenvelden van onze klant is genoeg om je onder te dompelen in een zee van kleuren. De kleuren combineren met het licht, de aarde en de lucht en creëren het mooiste canvas. De kleuren met hun hoge contrasten en tinten die je overspoelen met een vrolijke stemming, geschonken door de natuur, hebben ons geïnspireerd voor het ontwerp van de verpakking. Dit gevoel is zo sterk vanaf het moment dat je de boerderij betreedt, dat het een behoefte wordt om het vast te leggen en het een beeld van het leven te maken.

De tekeningen op elke verpakking, met behulp van een harmonieus kleurenpalet, definiëren de visuele identiteit van de serie. De tekst op de voorkant van de verpakking is niet alleen informatie, maar geeft ook een communicatief karakter aan het product. De visuele identiteit die we hebben gecreëerd, is gerelateerd aan welzijn en volgt een manier van leven met inhoud en gezondheid.

De verpakking is een doypack van plastic materiaal met een ritssluiting die de consument helpt om de kruiden na de eerste opening vers te houden. De afmetingen van de verpakking zijn 14x20 mm. Het wordt bedrukt met flexografie in 7 kleuren en heeft ook spotlaminering.

De visuele identiteit van de verpakking, met behulp van kleuren, is sterk genoeg om de consument direct aan te trekken. De tekst die alles over het product uitlegt, staat meestal aan de achterkant, maar staat nu aan de voorkant. Dit benadrukt de voordelen van het product en geeft de consument snel de benodigde informatie.

Het project begon in juli 2020 in Heraklion en werd in december 2020 afgerond, ook in Heraklion. Tijdens het ontwerpproces hebben we onderzoek gedaan naar vergelijkbare producten van concurrenten en ontdekt dat de meeste een natuurlijke, ingetogen kleurstelling hadden. Een product vol leven moet een gevoel van leven geven.

De grootste uitdaging was om de verschillen en voordelen van alle kruiden te begrijpen. We wilden ervoor zorgen dat elke kruidensoort op de verpakking werd vertegenwoordigd op een manier die hun unieke eigenschappen benadrukte.

4Vita is een familiebedrijf met privé-eigendommen van kruidenvelden op het eiland Kreta in Griekenland. Een bezoek aan deze velden is genoeg om je onder te dompelen in een zee van kleuren en aroma's. De kleuren die je overspoelen met een vrolijke stemming, geschonken door de natuur, waren de inspiratie voor het ontwerp van de verpakking. De tekeningen zijn opgenomen in een harmonieus kleurenpalet en definiëren zo de visuele identiteit van de serie. De tekst op de voorkant is niet alleen informatie, maar geeft ook een communicatief karakter aan het product. De visuele identiteit is gerelateerd aan welzijn en volgt een manier van leven met inhoud en gezondheid.

Afbeeldingen: Stylianaki Maria / Creative director, 4vita herbs packaging design, 2020.

Deze verpakking heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Packaging Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevatten en sterke technische en creatieve vaardigheden tonen. Ze dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Maria Stylianaki
Afbeeldingscredits: Image #1: Stylianaki Maria / Creative director, 4vita herbs packaging design, 2020. Image #2: Stylianaki Maria / Creative director, 4vita herbs packaging design, 2020. Image #3: Stylianaki Maria / Creative director, 4vita herbs packaging design, 2020. Image #4: Stylianaki Maria / Creative director, 4vita herbs packaging design, 2020. Image #1: Photographer / Pantelis Matioudakis, Stylianaki Maria / Creative director, 4vita herbs packaging design, 2020.
Projectteamleden: Designer: Maria Stylianaki Photography: Pantelis Mathioudakis
Projectnaam: 4Vita Herbs
Projectklant: Maria Stylianaki


4Vita Herbs IMG #2
4Vita Herbs IMG #3
4Vita Herbs IMG #4
4Vita Herbs IMG #5
4Vita Herbs IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp