Cheetos Redesign: Een Nieuwe Kijk op een Iconisch Merk

Een Verfrissende Verandering in Verpakking

Met een rijk verleden en een wereldberoemde mascotte, heeft Cheetos een nieuwe visuele identiteit gecreëerd die de kleurrijke kenmerken van het merk opnieuw vormgeeft. Het nieuwe ontwerp wordt gedreven door het iconische C-logo en behoudt de speelse essentie van Chester, de geliefde mascotte van het merk. Met oog voor detail en nauwgezette uitvoering blijft het ontwerp trouw aan de erfgoed van het merk.

In 2020 werd PepsiCo geconfronteerd met nieuwe regelgeving van de Mexicaanse overheid, waardoor ze afscheid moesten nemen van hun meest herkenbare merkasset: Chester. Ze bedankten hem voor al het harde werk en gingen aan de slag met een volledige herontwerp van het merk. Hun grootste uitdaging was dat Chester letterlijk in het DNA van het merk zat. PepsiCo stond voor moeilijke vragen: hoe behoud je de stem van het merk zonder zijn woordvoerder? Hoe geef je elke smaak zijn eigen persoonlijkheid zonder een daadwerkelijke persoonlijkheid? Hoe behoud je de ondeugende en speelse positionering van het merk zonder de ondeugende en speelse Chester?

Vanuit marketingperspectief was de opdracht van PepsiCo om de Cheetos-identiteit en verpakking te revolutioneren, terwijl ze de essentie van het merk behielden die ze meer dan een decennium lang hebben gekoesterd. Kortom, ze moesten iets vervangen waar iedereen de afgelopen 30 jaar van heeft gehouden, met iets nieuws waar ze net zoveel van zullen houden.

Het nieuwe grafische element, het grote C-logo, is een opbeurend symbool dat de essentie van het merk vertegenwoordigt. Dit C is een typografisch element dat authentiek en uniek is ontworpen. Het is ondeugend. Het is leuk. Het werkt voor het volledige smaakportfolio en kan worden aangepast aan lokale markten. Bovendien heeft dit ontwerp uitstekende resultaten opgeleverd voor consumenten.

Om het potentieel van het ontwerp te testen en te leren, heeft het onderzoeksteam van PepsiCo het ontwerp geëvalueerd via uitgebreid versneld kwantitatief en kwalitatief consumentenonderzoek, voordat ze uiteindelijk bij het geweldige verpakkingsontwerp kwamen dat op de markt werd gebracht.

Het nieuwe ontwerp, dat werd gerealiseerd met flexodruk op een foliesubstraat, heeft afmetingen van 132,5 mm breed en 250 mm hoog. Het is een technisch hoogstandje dat de aandacht voor detail en de zorgvuldige uitvoering van het merk weerspiegelt.

Cheetos heeft een geschiedenis van 40 jaar in Mexico, waarvan Chester 30 jaar lang de mascotte was. Hij was een van de meest geliefde en bekende personages in de Mexicaanse cultuur. Maar de nieuwe regelgeving verbiedt personages op verpakkingen en marketingmateriaal. Het nieuwe ontwerp van Cheetos is een eerbetoon aan Chester en behoudt de speelse en ondeugende uitstraling waar het merk om bekend staat.

Het nieuwe ontwerp van Cheetos werd in 2020 geïnitieerd, voltooid en gelanceerd in Mexico. Het won ook de Silver A' Design Award in de categorie Verpakkingsontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in technische kenmerken, artistiek vakmanschap en innovatie. Het ontwerp van Cheetos wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Met het nieuwe ontwerp van Cheetos heeft PepsiCo een frisse kijk gegeven op een iconisch merk. Het behoudt de essentie van Cheetos en Chester, terwijl het een eigentijdse en speelse uitstraling heeft. Het is een ontwerp dat zeker de aandacht trekt en de liefde voor het merk voortzet.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Dennis Furniss
Afbeeldingscredits: All images are property of PepsiCo International
Projectteamleden: PepsiCo Global Design Team PepsiCo Marketing (Mexico)
Projectnaam: Cheetos Redesign
Projectklant: Dennis Furniss


Cheetos Redesign IMG #2
Cheetos Redesign IMG #3
Cheetos Redesign IMG #4
Cheetos Redesign IMG #5
Cheetos Redesign IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp