Hainan Bier: Een Verfrissende Mix van Cultuur en Natuur

China Resources Snow Breweries Ltd. presenteert een uniek verpakkingsontwerp geïnspireerd op het landschap en de cultuur van Hainan

In een wereld waar de concurrentie hevig is, is het belangrijk om op te vallen. China Resources Snow Breweries Ltd. heeft dit begrepen en presenteert een verpakkingsontwerp voor hun Hainan Bier dat de essentie van Hainan op een unieke en aantrekkelijke manier weergeeft.

Het ontwerp is geïnspireerd op het natuurlijke landschap en de ontspannen levensstijl in Hainan. De verpakking integreert subtiel elementen zoals zeegolven, zeilboten, kokospalmen, vuurtorens, zeevogels, surfplanken, de zon en typische linten van de inheemse Lination met karakteristieke patronen in het woord Hainan. Dit benadrukt de harmonieuze vermenging van traditionele nationale cultuur en natuurlijke ecologie in Hainan.

Wat het ontwerp onderscheidt, is de manier waarop het de authentieke smaak van Hainan weet te vangen, terwijl het tegelijkertijd aansluit bij de moderne esthetische smaak. De verpakking van het gebottelde bier integreert iconische elementen van Hainan, terwijl de blikverpakking gebruik maakt van thermochrome inkt, waardoor het poststempelpatroon geleidelijk zichtbaar wordt naarmate de temperatuur daalt. De buitenste papieren doos heeft de vorm van een koffer, wat de gebruikerservaring verder verrijkt.

Het ontwerp is gerealiseerd met behulp van een glazen fles, een aluminium blikje bedrukt met thermochrome inkt en een buitenste papieren doos gemaakt van milieuvriendelijk kraftpapier. De technische specificaties van het ontwerp zijn als volgt: de fles heeft een inhoud van 290 ml en de afmetingen zijn 216 x 60,9 mm, terwijl het slanke blikje een inhoud heeft van 330 ml en de afmetingen 147 x 57 mm zijn.

Het ontwerpteam, bestaande uit Dong Yan, Weixi Zhou, Yan Yang en Jialiang Mao, heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de straten van Haikou en de zeewinden in Wanning, evenals de kenmerken van Hainan in een globaliserend perspectief. Dit heeft geresulteerd in een bier dat de kenmerkende levensstijl en cultuur van Hainan weerspiegelt, alsof de gebruiker zelf in Hainan woont.

Een van de grootste uitdagingen voor het ontwerpteam was het vinden van een balans tussen de culturele kenmerken van Hainan en het verpakkingsontwerp. Door conventionele ontwerpideeën los te laten en diverse culturele elementen te integreren in het woord Hainan via moderne grafische vormgeving, is het team erin geslaagd een sterke visuele impact te creëren die Hainan Bier nieuw leven inblaast.

Deze inspanningen zijn niet onopgemerkt gebleven. Het ontwerp werd bekroond met de Zilveren A' Packaging Design Award in 2023, een prijs die wordt uitgereikt aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen.

Met dit unieke verpakkingsontwerp heeft China Resources Snow Breweries Ltd. niet alleen een prachtig product gecreëerd, maar ook een ervaring die de gebruiker meeneemt naar de straten van Haikou en de zeewinden van Wanning. Het is een ware viering van de cultuur en natuur van Hainan, verpakt in een flesje bier.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHINA RESOURCES SNOW BREWERIES
Afbeeldingscredits: CHINA RESOURCES SNOW BREWERIES
Projectteamleden: Dong Yan Weixi Zhou Yan Yang Jialiang Mao
Projectnaam: Hainan Beer
Projectklant: CHINA RESOURCES SNOW BREWERIES


Hainan Beer IMG #2
Hainan Beer IMG #3
Hainan Beer IMG #4
Hainan Beer IMG #5
Hainan Beer IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp