Lei Xue's "Dou Xiaojiu": Revolutionaire Verpakking voor Baijiu

Verhalende Verpakking Verbindt met Jonge Stedelingen

Lei Xue's "Dou Xiaojiu" is niet zomaar een drankje; het is een verhaal in een fles, speciaal ontworpen voor de jonge, moderne consument. Deze verpakking vertelt een verhaal dat verder gaat dan de smaak.

In de dynamische wereld van de eerste-klas steden in China, waar jonge professionals de dienst uitmaken, is er een nieuwe trend in de wereld van sterke drank. Lei Xue, een innovatieve ontwerper, heeft "Dou Xiaojiu" gecreëerd, een klein flesje baijiu dat zich richt op deze jonge, stedelijke bevolkingsgroep. Het concept van "Dou Xiaojiu" is uniek in zijn soort, met een verpakking die verhalen vertelt door middel van stripfiguren op het flesje, waardoor een emotionele band met de consument wordt gesmeed.

De kracht van "Dou Xiaojiu" ligt in de combinatie van kunst en alcohol, waarbij de traditionele perceptie van baijiu wordt omgegooid. De flessen zijn niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een visueel spektakel. Het ontwerp, dat een "cartoon + blind box"-concept hanteert, spreekt direct tot de verbeelding en creëert een unieke ervaring die verder gaat dan het drinken alleen.

De productie van de "Dou Xiaojiu" flesjes vereist geavanceerde technologieën. De flesjes zijn gemaakt van hoogwaardig transparant glas met een verzilverde dop, en worden verkocht in individuele verpakkingen of als cadeauset met zes flesjes in een wit kartonnen blind box. De transportverpakking, ontworpen om de flesjes tijdens het vervoer te beschermen, bevat vier cadeausets en is gemaakt van stevig kraftpapier.

Met een alcoholpercentage van 40% is "Dou Xiaojiu" toegankelijker voor de jonge consument. Het wordt voornamelijk verkocht via online winkels en 24-uurs gemakswinkels, en is populair bij gelegenheden zoals vriendenbijeenkomsten of individueel genot, vaak in combinatie met gerechten als barbecue en hotpot, die geliefd zijn bij de Chinese jeugd.

De ontwikkeling van "Dou Xiaojiu" was een uitdaging op zich. Het vereiste een diepgaand onderzoek naar de voorkeuren van de nieuwe generatie jonge mensen in China, en een creatieve aanpak om een merk te ontwerpen dat online een bestseller zou worden. Door middel van enquêtes, big data-analyse en merkplanningsanalyse is een merk gecreëerd dat miniaturisatie, IP-stripfiguren, modulariteit en milieuvriendelijkheid combineert.

De lancering van "Dou Xiaojiu" heeft de verwachtingen van de consument ten aanzien van baijiu veranderd en heeft na de marktintroductie uitstekende verkoopcijfers behaald. Het succes van Lei Xue's ontwerp is bekroond met een Bronzen A' Design Award in 2024, een bewijs van zijn creativiteit en innovatie in de verpakkingsontwerpwereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Beijing Forestry University
Afbeeldingscredits: This work is all original images not copyrighted.
Projectteamleden: LeiXue XingxingLi YangMao YiLi
Projectnaam: Dou Xiaojiu
Projectklant: Beijing Forestry University


Dou Xiaojiu IMG #2
Dou Xiaojiu IMG #3
Dou Xiaojiu IMG #4
Dou Xiaojiu IMG #5
Dou Xiaojiu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp