Chocolade als Kunst: Bedtime Story Verpakking

Xi Yang's Boutique Chocolade Verpakking Wint Zilver

Inspiratie uit kinderverhalen leidt tot een unieke chocolade-ervaring.

De wereld van chocolade is een domein waar smaak en verbeelding samenkomen. Ontwerper Xi Yang heeft deze synergie naar een hoger niveau getild met de 'Bedtime Story' chocoladeverpakking. Deze serie, die zijn inspiratie vindt in de verhalen die ons als kinderen naar dromenland brachten, transformeert elk stukje chocolade in een narratief avontuur. De verpakking is niet slechts een omhulsel, maar een poort naar een rijk van smaak en herinnering.

Wat 'Bedtime Story' onderscheidt van andere chocoladeverpakkingen is de grafische weergave op de buitenkant van de doos. Deze beelden suggereren de unieke smaakervaring van elke chocoladesoort, of het nu gaat om glanzend, levendig of mysterieus en eigenaardig. Xi Yang stapt af van de conventionele voedselpatronen en kiest voor grafische afbeeldingen die de rijke associaties en emotionele verschuivingen die smaak teweegbrengt, uitdrukken.

De productie van deze verpakking maakt gebruik van speciaal papier met een metaalachtige textuur, waarop grote gebieden met zwarte patronen worden gedrukt. Dit creëert een sterk visueel contrast dat de zintuigen prikkelt en de nieuwsgierigheid wekt. Met afmetingen van 19X7X4.5CM is de verpakking compact, maar spreekt het tot de verbeelding.

De ontwikkeling van dit project vond plaats in Beijing, waar het in april 2022 van start ging en in mei 2022 werd afgerond. De lancering in de Chinese markt in januari 2023 was een moment waarop de fusie van kunst en chocolade werkelijkheid werd. Het is een verpakking die niet alleen de smaakpapillen, maar ook het hart raakt.

De erkenning van 'Bedtime Story' als winnaar van de prestigieuze Zilveren A' Verpakkingsontwerp Award in 2024 is een bevestiging van Xi Yang's vakmanschap en innovatieve benadering. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die blijk geven van een uitzonderlijke expertise en innovatie, en die een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid tentoonspreiden. Het is een ontwerp dat positieve gevoelens, verwondering en bewondering oproept.

Met 'Bedtime Story' heeft Xi Yang een verpakking gecreëerd die meer is dan een beschermend omhulsel; het is een medium dat de kracht van verhalen en de verfijning van chocolade samenvoegt. Dit ontwerp is een ode aan de verbeelding en een eerbetoon aan de verfijnde smaak van gourmet chocolade.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xi Yang
Afbeeldingscredits: Xi Yang
Projectteamleden: Xi Yang
Projectnaam: Bedtime Story
Projectklant: AMOVO


Bedtime Story IMG #2
Bedtime Story IMG #3
Bedtime Story IMG #4
Bedtime Story IMG #5
Bedtime Story IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp