Naked Nature: Een Duurzaam Verpakte Snack Bar

Ontwerp van Angela Spindler: Verpakt in Natuur, Geïnspireerd door Natuur

Naked Nature, een snack bar ontworpen door Angela Spindler, is een uniek ontwerp dat de natuurlijke elementen van het product benadrukt. Het ontwerp, dat een bronzen A' Packaging Design Award won in 2023, is een perfecte combinatie van duurzaamheid, functionaliteit en esthetiek.

Angela Spindler, de ontwerper achter Naked Nature, haalde haar inspiratie uit de levendige kleurenpalet van de natuur. De donkerbruine achtergrond van de verpakking vertegenwoordigt het basisingrediënt van de snack bar, dadels. De smaken worden overgebracht door middel van kleurrijke typografie en solide banners voor differentiatie op het schap. Subtiele illustraties en vetgedrukte grafische typografie zorgen voor visuele aantrekkingskracht.

Wat Naked Nature onderscheidt van andere snack bars, is de manier waarop het ontwerp de omgeving weerspiegelt. De grote, vetgedrukte smaken worden uitgedrukt door handgetekende typografie die uit de verpakking lijkt te barsten, een knipoog naar de smaken binnenin die niet kunnen worden ingehouden. De verpakking is speels en eerlijk, net als de merktaal. De rauwe aard van de bar wordt weerspiegeld in zijn duurzame referenties, met een composteerbare verpakking.

De technologie die gebruikt wordt om dit ontwerp te realiseren is een composteerbare rewind, bedrukt met CMYK plus twee spotkleuren, offset. De technische specificaties van het ontwerp omvatten een composteerbare rewind (@home). Het ontwerp werd gerealiseerd in Sydney, Australië, over een periode van 12 maanden.

Een van de grootste uitdagingen bij het ontwerpen van Naked Nature was het verkrijgen van levendige kleuren op een ongecoat composteerbaar materiaal. Desondanks heeft Angela Spindler, met haar creatieve inzicht en technische vaardigheden, deze uitdaging met succes overwonnen.

De snack bars zijn verpakt in thuis composteerbare flow wrap, gehuisvest in recyclebaar karton SRT. De SRT's zijn bedrukt met CMYK met 1 spotkleur en een allover satijn aqueous vernis. Dit ontwerp spreekt tot een wereld die steeds meer in harmonie is met het milieu en draagt bij aan de verbetering van de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.

De Naked Nature snack bar is een perfect voorbeeld van hoe design en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Met zijn unieke eigenschappen en duurzame verpakking, is het een product dat zowel aantrekkelijk als milieuvriendelijk is.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Angela Spindler
Afbeeldingscredits: Angela Spindler
Projectteamleden: Angela Spindler, Designer /Creative Director
Projectnaam: Naked Nature
Projectklant: Angela Spindler


Naked Nature IMG #2
Naked Nature IMG #3
Naked Nature IMG #4
Naked Nature IMG #5
Naked Nature IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp