Innovatieve Maanlicht Verpakking Wint Prestigieuze Prijs

'Sheng Ming Yue' Mooncake Geschenkdoos Viert Duurzaamheid en Cultuur

In een wereld waar overdaad vaak de norm is, brengt het ontwerpteam van Hu Wan, Li Jianpeng en Shi Xiaoxia een ode aan duurzaamheid en traditionele Chinese cultuur met hun 'Sheng Ming Yue' mooncake geschenkdoos. Dit ontwerp, dat recentelijk de Bronzen A' Verpakkingsontwerp Award in de wacht sleepte, belichaamt een harmonieuze samensmelting van functionaliteit en esthetiek.

Inspiratie voor 'Sheng Ming Yue' vond zijn oorsprong in een oud Chinees gedicht dat de schoonheid van de maan boven de zee beschrijft, en symboliseert de diepgewortelde verlangens naar hereniging en schoonheid. Deze geschenkdoos, die speciaal is ontworpen voor het traditionele Midherfstfestival, onderscheidt zich door een compact en milieuvriendelijk ontwerp dat toch de luxe van een hoogwaardig geschenk behoudt.

De unieke eigenschappen van het ontwerp komen tot uiting in de manier waarop de doos zich ontvouwt: een heldere maan rijst op, gelijk met de gedachten aan hereniging die de mensen koesteren. Het sterrenhemeldesign benadrukt de nietigheid van het individu en versterkt het verlangen naar samenzijn. De combinatie van de Chinese vouwwaaier en de heldere maan verhoogt de feestelijke sfeer van het Midherfstfestival en toont de rijkdom van de Chinese cultuur.

De technische specificaties van de 'Sheng Ming Yue' geschenkdoos zijn zorgvuldig overwogen. Met een afmeting van 200mm x 110mm x 255mm is de doos niet alleen praktisch, maar ook esthetisch aantrekkelijk. De ontwerpers hebben de doos voorzien van oriëntaalse esthetiek, wat bijdraagt aan de algehele ervaring van het geschenk.

De interactie met de geschenkdoos is een belangrijk onderdeel van de ervaring. Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de structuur en verschillende prototypes getest om tot het uiteindelijke ontwerp te komen. Dit proces resulteerde in een product dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook functioneel en gebruiksvriendelijk.

De ontwikkeling van de 'Sheng Ming Yue' geschenkdoos begon in mei 2023 in Hangzhou en werd afgerond in augustus 2023 in Guangzhou. Het project werd tentoongesteld in september 2023, waarmee het ontwerp de aandacht trok van zowel consumenten als professionals binnen de designwereld.

De grootste uitdaging voor het team was het realiseren van een structuur die zowel het gevoel van een opkomende maan kon weergeven als de stabiliteit en rationaliteit van de verbinding tussen de waaier en de doos kon waarborgen. Na meerdere prototypes en tests is de huidige structurele oplossing gevonden, die zowel innovatief als praktisch is.

Met de 'Sheng Ming Yue' geschenkdoos hebben Hu Wan, Li Jianpeng en Shi Xiaoxia een product gecreëerd dat niet alleen de traditionele Chinese cultuur eert, maar ook een duurzame levensstijl bevordert. De geschenkdoos, die de Bronzen A' Verpakkingsontwerp Award heeft gewonnen, is een toonbeeld van creatieve genialiteit en getuigt van ervaring en vindingrijkheid.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: WAN HU
Afbeeldingscredits: Creative Director Hu Wan Designer Li Jianpeng
Projectteamleden: Hu Wan Li Jianpeng Shi xiaoxia
Projectnaam: Sheng Ming Yue
Projectklant: Netease Yanxuan Trading Co. Ltd


Sheng Ming Yue IMG #2
Sheng Ming Yue IMG #3
Sheng Ming Yue IMG #4
Sheng Ming Yue IMG #5
Sheng Ming Yue IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp