Verfijnde Verpakking: "Jian Shan Jian Shui"

Ontwerper Jing Chen Wint Goud met Innovatieve Baijiu Verpakking

In een wereld waar de verpakking net zo belangrijk is als het product zelf, brengt Jing Chen een revolutie teweeg in de verpakking van sterke drank met "Jian Shan Jian Shui".

De verpakking van saus-geurige Baijiu, ontworpen door Jing Chen, is een toonbeeld van innovatie en duurzaamheid. Het project, dat in juni 2022 in Changsha van start ging en in februari 2023 voltooid werd, heeft recentelijk de Gouden A' Ontwerp Award in de categorie Verpakking gewonnen. Deze erkenning is een bewijs van de uitzonderlijke kwaliteit en het vooruitstrevende karakter van het ontwerp, dat zowel kunst, wetenschap, design als technologie bevordert.

Chen's "Jian Shan Jian Shui" is geïnspireerd op de verschillende drinkstaten van consumenten en de artistieke conceptie van bergen en water. De verpakking nodigt de gebruiker uit om via de drinkervaringen van proeven, aangeschoten zijn en dronkenschap, dieper na te denken over de winsten en verliezen in het leven. De fles, gemaakt van glas en versierd met keramische inkt en zilveren accenten, wordt vergezeld door een wijnkist die mensen en dingen samenbrengt in een skeuomorfisch ontwerp.

Wat deze verpakking onderscheidt, is de unieke vorm van de fles en de doos, de innovatieve openingstructuur en het gebruik van duurzame materialen. De fles is voorzien van een dop van walnoothout en kurk, terwijl de wijnkist bestaat uit MDF bekleed met speciaal papier en een voering van lichtblauw fluweel. De aandacht voor duurzaamheid blijkt uit de keuze voor glas boven keramiek, wat niet alleen de productiekosten verlaagt, maar ook een gedetailleerde uitdrukking van het ontwerp mogelijk maakt.

De verpakking is niet alleen een beschermende behuizing, maar ook een medium dat de concepten van milieubescherming en productwaardeverhoging overbrengt. In het licht van ecologische uitdagingen wordt groene verpakking een nieuwe trend, waarbij biologisch afbreekbare materialen en recyclebaar ontwerp de voorkeur krijgen. De verpakking van "Jian Shan Jian Shui" is een voorbeeld van deze industrietrend, waarbij persoonlijke aanpassing en nieuwheid de grenzen van verpakking beïnvloeden.

Het succes van dit ontwerp ligt in de harmonieuze integratie van product en merk, de relatie tussen Chinese cultuur en sterke drank, en de verbinding tussen de drank en de consument. Het is een verpakking die niet alleen de fysieke productie overwint, maar ook de culturele en sociale aspecten van het drinken van Baijiu belicht.

Met "Jian Shan Jian Shui" heeft Jing Chen een verpakking gecreëerd die niet alleen de geest van traditionele Chinese cultuur vastlegt, maar ook een nieuwe standaard zet voor de verpakkingsindustrie. Het is een verfijnde ervaring die de zintuigen prikkelt en de geest verrijkt, en een bewijs van Chen's toewijding aan uitmuntendheid en innovatie in design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jing Chen
Afbeeldingscredits: Jing Chen
Projectteamleden: Jing Chen
Projectnaam: Jian Shan Jian Shui
Projectklant: Jing Chen


Jian Shan Jian Shui IMG #2
Jian Shan Jian Shui IMG #3
Jian Shan Jian Shui IMG #4
Jian Shan Jian Shui IMG #5
Jian Shan Jian Shui IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp