Botaniera Original Firming Essence: Innovatie in Huidverzorging

Chun Xue Creative Design presenteert natuur-geïnspireerde verpakking

De essentie van natuurlijke schoonheid en innovatieve verpakkingstechnologieën komen samen in de Botaniera Original Firming Essence, ontworpen door Chun Xue Creative Design.

De Dendrobium orchidee, bekend om zijn opwaartse groeihouding en spiraalvormige droogvorm, staat centraal in de inspiratie voor de Botaniera Original Firming Essence verpakking. Het ontwerpteam van Chun Xue Creative Design heeft deze kenmerken vertaald naar een verfijnde verpakkingsstructuur die de dynamiek van de plantenwereld belichaamt. De gele en groene kleurgradiënten weerspiegelen de stengelbladeren van de Dendrobium, wat zorgt voor een visuele ervaring die zowel natuurlijk als vitaal is en de zuiverheid van het product benadrukt.

Wat deze huidverzorgingsverpakking onderscheidt, is de formulering speciaal voor de gevoelige huid, in combinatie met de esthetische verpakking die de anti-verouderingseigenschappen en huidverzorging weerspiegelt. De kolomvorm met een centrale ring doet denken aan de groei van de Dendrobium langs een steun, met behulp van onregelmatige en soepele lijnen die de vitaliteit van natuurlijke planten echoën.

De productie van de Botaniera Original Firming Essence verpakking maakt gebruik van een matte fles met een kleurgradiënt, versterkt door een transparante groene centrale ring. Het matte materiaal geeft een zachte aanraking en een subtiel visueel effect in het licht. Deze combinatie van kleuren en texturen creëert een harmonieus geheel dat aansluit bij de effectiviteit van het product.

De verpakking is niet alleen een lust voor het oog, maar ook functioneel. De centrale ring heeft een concave en golvende vorm voor een comfortabele grip en verhoogde wrijving, wat handig is bij gebruik met natte handen. De vacuümpompstructuur isoleert de lucht effectief, wat de veiligheid van de essence garandeert en de activiteit van de ingrediënten behoudt. Bovendien zorgt het voor een nauwkeurige dosering en minimaliseert het verspilling.

De ontwikkeling van dit project startte in november 2022 en werd voltooid in januari 2024 in Hangzhou, over een periode van veertien maanden. Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de manier waarop verpakkingsdesign de natuurlijke en wetenschappelijke ingrediënten van huidverzorgingsproducten kan weerspiegelen om het vertrouwen van consumenten te winnen. Deze verpakking slaagt erin om de groeihouding en uiterlijke kenmerken van de Dendrobium op een effectieve manier te visualiseren.

De grootste uitdaging voor het ontwerpteam was het integreren van de spiraalvorm van de Dendrobium in het product. Door een eenvoudige ontwerptaal te gebruiken en de centrale ring te voorzien van onregelmatige en soepele lijnen, is het team erin geslaagd om de vitaliteit van de plant artistiek weer te geven. De verpakking benadrukt niet alleen de natuurlijke ingrediënten van het product, maar ook de zachte verzorging voor de gevoelige huid.

De Botaniera Original Firming Essence verpakking is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een erkenning voor uitmuntende en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die best practices in kunst, wetenschap, design en technologie belichamen, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Botaniera
Afbeeldingscredits: Botaniera
Projectteamleden: Yuzhi Zhang YouPeng Sun Bingyu Xu
Projectnaam: Botaniera Original Firming Essence
Projectklant: Botaniera (Hangzhou) Health Science and Technology Co., Ltd.


Botaniera Original Firming Essence IMG #2
Botaniera Original Firming Essence IMG #3
Botaniera Original Firming Essence IMG #4
Botaniera Original Firming Essence IMG #5
Botaniera Original Firming Essence IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp