Wallrus Design Studio presenteert: Honey

Uniek verpakkingsontwerp geïnspireerd door de natuurlijke habitat van bijen

Wallrus Design Studio heeft een uniek verpakkingsontwerp gecreëerd voor honing, genaamd 'Honey'. Het ontwerp is geïnspireerd op de natuurlijke habitat van bijen en heeft een dubbele functie: naast het verpakken van honing, kan het ook worden gebruikt als opbergcontainer.

De inspiratie voor het ontwerp van 'Honey' komt van de natuurlijke habitats van bijen, zoals bossen, bergen en vlaktes. Het ontwerp is zo gemaakt dat de consument het kan gebruiken als een container om verschillende dingen op te slaan (zoals zelfgemaakte jam, noten en gedroogd fruit, kruiden, enz.) na het consumeren van het product. De ontworpen labels zijn ook herinneringen aan deze natuurlijke habitats en door een houten deur naast hen te gebruiken, wordt het gevoel van de natuurlijkheid van het product in de geest van de consument versterkt.

Het unieke aan dit ontwerp is dat het is afgeleid van de zeshoekige vorm van een bijenkorf. Deze algemene vorm leidt de geest van de consument naar de natuurlijkheid en zuiverheid van honing. Het verpakkingsontwerp is gemaakt van een combinatie van glas en hout en wordt uiteindelijk in een harde doos geplaatst. De technische specificaties van het ontwerp zijn: breedte 170 mm x diepte 170 mm x hoogte 165 mm.

Het project begon in januari 2002 in Iran en eindigde in april 2003 in Iran. De grootste uitdaging was om dit verpakkingsontwerp te produceren. Er moest geschikt materiaal worden gevonden en er werden speciale gereedschappen en technologieën uniek ontworpen voor deze verpakking. De grootste uitdaging was het vinden van experts die dit idee konden implementeren.

'Honey' is een unieke verpakking waar geen enkel publiek genoeg van kan krijgen. Het is ook zeer luxueus en waardevol voor het geven van geschenken. Deze verpakking, ontworpen voor honing, presenteert een van de meest unieke ideeën voor dit product. Een combinatie van hexagons geplaatst bovenop elkaar en doet denken aan een bijenkorf. De honing in deze verpakking geeft de grootste indruk van natuurlijkheid en zuiverheid aan de consument, alsof je het rechtstreeks uit de bijenkorf zelf haalt.

Dit ontwerp werd bekroond met de Gouden A' Packaging Design Award in 2023. De Gouden A' Design Award wordt toegekend aan prachtige, uitstekende en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en heldere ideeën die kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevorderen, buitengewone uitmuntendheid belichamen en de wereld aanzienlijk beïnvloeden met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wallrus Design Studio
Afbeeldingscredits: Mockup: Wallrus Design Studio
Projectteamleden: Main Idea: Iman Alemozaffar Creative Director:Matin Mirzaei Strategy Manager: Kianoosh Atashi Presentation: Wallrus Design Studio
Projectnaam: Honey
Projectklant: Wallrus Design Studio


Honey IMG #2
Honey IMG #3
Honey IMG #4
Honey IMG #5
Honey IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp