Precious Pastries: Verpakkingsontwerp dat Cultuur en Innovatie Combineert

Hui Qiong Yang's bekroonde verpakkingsontwerp voor het eeuwenoude merk Zhenyuantang

In een tijd waarin design en cultuur samenkomen, heeft ontwerper Hui Qiong Yang een uniek verpakkingsontwerp gecreëerd voor een traditioneel Chinees merk, Zhenyuantang. Het ontwerp, geïnspireerd door de Chinese Taoïstische cultuur, heeft de prestigieuze Zilveren A' Packaging Design Award in 2023 gewonnen.

Hui Qiong Yang's ontwerp voor de verpakking van Zhenyuantang's Bazhen Cake, een speciaal gebak met acht soorten kostbare Chinese ingrediënten, is een perfecte combinatie van culturele symboliek en innovatief ontwerp. De verpakking, in de vorm van een kraanvogel - een symbool van gezondheid en lang leven in de Chinese Taoïstische cultuur - weerspiegelt de eeuwenoude culturele erfenis van het merk en de gezonde eigenschappen van het product.

Het unieke aan dit ontwerp is de perfecte combinatie van de buitenste doos en het papieren handvat die samen de vorm van een kraanvogel vormen. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kostenbesparend. Wanneer de doos wordt geopend, vormt de bovenkant een compleet beeld, en de combinatie van verschillende zijden van de vier pakketten vormt ook een compleet beeld. Dit zorgt voor een unieke visuele en esthetische ervaring die de merkcultuur en de oosterse esthetiek van Guochao integreert.

Het ontwerp van Hui Qiong Yang is niet onopgemerkt gebleven in de designwereld. Het heeft de Zilveren A' Packaging Design Award in 2023 gewonnen, een prijs die wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitmuntend vakmanschap en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van excellentie en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Met zijn unieke combinatie van culturele symboliek en innovatief ontwerp, heeft Hui Qiong Yang's verpakkingsontwerp voor Zhenyuantang's Bazhen Cake de manier waarop we naar productverpakkingen kijken opnieuw gedefinieerd. Het is een bewijs van de kracht van design om culturele erfenis te behouden en tegelijkertijd te innoveren voor de toekomst.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Richstudio
Afbeeldingscredits: Richstudio
Projectteamleden: Richstudio
Projectnaam: Precious Pastries
Projectklant: Richstudio


Precious Pastries IMG #2
Precious Pastries IMG #3
Precious Pastries IMG #4
Precious Pastries IMG #5
Precious Pastries IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp