Quan Yuan's Cool Line: Een Revolutionaire Benadering van Likeurflessen

De Cool Line, een innovatieve likeurfles ontworpen door Quan Yuan, verandert de manier waarop we naar drankverpakkingen kijken

De Cool Line, een ontwerp van Quan Yuan, is een innovatieve likeurfles die de traditionele vorm van likeurflessen op zijn kop zet. Met zijn unieke ontwerp en functionaliteit, belooft de Cool Line een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we naar drankverpakkingen kijken.

Quan Yuan haalde zijn inspiratie voor de Cool Line uit de eenvoudige handeling van het tekenen met een potlood. In een tweedimensionale ruimte kan elke virtuele driedimensionale vorm worden geschetst met tweedimensionale lijnen. Echter, in een driedimensionale ruimte kunnen lijnen hun eigen driedimensionale vormen hebben, die kunnen worden veranderd en gecombineerd tot een nieuw driedimensionaal object. Dit concept werd toegepast in het ontwerp van de Cool Line, waarbij twee dikke lijnen werden gecombineerd en een scharnier werd toegevoegd om de richting van de lijn aan de onderkant te veranderen, waardoor de driedimensionale vorm van een likeurfles ontstond.

Wat de Cool Line onderscheidt van andere likeurflessen is de manier waarop het ontwerp de functie dient. Een complete eenheid bestaat uit een paar lineaire buizen, elk in staat om twee soorten likeur vast te houden, het hoofddeel aan de bovenkant en het C-vormige basisdeel. Zo kan een paar buizen vier verschillende basislikeuren bevatten, met onderscheidende fleskleuren om de smaken te onderscheiden. Bovendien kan de vorm worden gedraaid en gevouwen bij de scharnieren, waardoor het kan worden geherassembleerd tot een nieuwe driedimensionale vorm, wat het gebruik van de fles interessanter maakt.

De Cool Line is vervaardigd uit 304 roestvrij staal met een voedselveilige binnenbekleding. De buitenverpakking is gemaakt van karton, EVA-basis, PET-vellen en acrylplaten. Het ontwerp is 138mm breed, 117mm diep en 380mm hoog.

De interactie met de Cool Line is eenvoudig en intuïtief. Door de bovenste flessendop los te schroeven, kan de gebruiker de likeur direct uit de hoofdbuis gieten. Het C-vormige basisdeel kan direct uit het scharnier worden getrokken wanneer het op 90 graden is gepositioneerd, en vervolgens kan de kleine flessendop worden losgeschroefd om de likeur van het C-vormige deel uit te gieten.

De Cool Line is het resultaat van een jaar lang onderzoek en ontwikkeling, gestart in Zhengzhou in februari 2022 en voltooid in januari 2023. Het project richtte zich op het ontwerpen van een nieuwe stijl en interactief product dat jonge mensen aanspreekt. Na het onderzoeken van alle likeurflessen op de bestaande markt, werd een oplossing gezocht in een nieuwe benadering, waarbij de lijnen in de tweedimensionale ruimte werden getransformeerd naar de driedimensionale ruimte door middel van het scharnier. Na vele experimenten met 3D-printen, werd de juiste scharnier gevonden en de dikte van de lineaire buizen en de capaciteit van de fles bepaald.

De Cool Line heeft al erkenning gekregen voor zijn innovatieve ontwerp en functionaliteit. Het ontwerp werd bekroond met Zilver in de A' Packaging Design Award in 2023, een prijs die wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren.

De Cool Line is een perfect voorbeeld van hoe innovatief ontwerp en functionaliteit hand in hand kunnen gaan, en belooft een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we naar drankverpakkingen kijken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Quan Yuan
Afbeeldingscredits: Image #1, Photographer Weihua Liu, 2023 Image #2, Photographer Weihua Liu, 2023 Image #3, Renderer Quan Yuan, 2023 Image #4, Photographer Weihua Liu, 2023 Image #5, Photographer Weihua Liu, 2023 Video Credits: Video editor, Kai Zhang, 2023
Projectteamleden: Quan Yuan
Projectnaam: Cool Line
Projectklant: Quan Yuan


Cool Line IMG #2
Cool Line IMG #3
Cool Line IMG #4
Cool Line IMG #5
Cool Line IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp