Opera: Een Symfonie van Smaak en Stijl

Antonia Skaraki verweeft muziek en patisserie in een unieke merkidentiteit

In de wereld van de patisserie komt kunst tot leven door smaak en presentatie. Antonia Skaraki's nieuwste project, Opera, is een toonbeeld van deze samensmelting, waarbij de grandeur van operamuziek en de verfijning van zoete lekkernijen hand in hand gaan.

De essentie van patisserie wordt vaak vergeleken met muziek; het heeft de kracht om de geest te verheffen en is een vaste begeleider van vele festiviteiten. Opera, een merkidentiteit ontworpen voor een patisserie, belichaamt deze vergelijking door elke delicatesse voor te stellen als een symfonie van smakelijke noten. Het logo, dat de stijging en daling van muzieknoten op een partituur weerspiegelt, stijgt en daalt elegant en ontvouwt zich als een melodische reis.

De unieke eigenschappen van Opera liggen in de diepe verbinding tussen smaak en geluid. De kleurbehandeling binnen de verpakking weerspiegelt de vloeiende bewegingen van een maestro en transformeert de ervaring van smaak naar een auditief genot. Dit concept wordt versterkt door de diversiteit van de verpakkingen, waaronder dozen in verschillende maten, koffiekopjes, tassen en servetten, die allemaal bijdragen aan de algehele merkbeleving.

De technische specificaties van het ontwerp zijn zorgvuldig overwogen, met papieren dozen variërend in grootte om aan verschillende behoeften te voldoen. Van een kleine doos met een venster tot grote dozen voor uitgebreide bestellingen, elk element van de verpakking is ontworpen met precisie en aandacht voor detail.

De interactie met het merk Opera is ontworpen om klanten het gevoel te geven dat ze deelnemen aan iets verfijnds en kunstzinnigs. Door patisserie te koppelen aan de geliefde wereld van muziek, en in het bijzonder aan de klasse van operamuziek, wordt een element van elegantie toegevoegd aan de ervaring.

Het project, dat begon in maart 2022 en voltooid werd in mei 2022 in Athene, Griekenland, was een uitdaging in creativiteit en techniek. Het vastleggen van de essentie van smaak en de impact van complexe en intrigerende patisserieproducten in een frisse en onverwachte merkidentiteit was de grootste uitdaging die met succes is overwonnen.

Opera, bekroond met de Bronzen A' Verpakkingsontwerp Award in 2024, is een bewijs van de toewijding aan kunst, wetenschap, ontwerp en technologie. Het is een ontwerp dat niet alleen technische en creatieve vaardigheden toont, maar ook bijdraagt aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en de wereld een beetje mooier maakt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Antonia Skaraki
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Andreas Deskas, Opera, 2022. Optional Image #1: Photographer Andreas Deskas, Opera, 2022. Optional Image #2: Photographer Andreas Deskas, Opera, 2022. Optional Image #3: Photographer Andreas Deskas, Opera, 2022. Optional Image #4: Photographer Andreas Deskas, Opera, 2022.
Projectteamleden: Antonia Skaraki, Andreas Deskas, Alexandros Tsakiris
Projectnaam: Opera
Projectklant: Opera


Opera IMG #2
Opera IMG #3
Opera IMG #4
Opera IMG #5
Opera IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp