Little Green Bud Shampoo: Een Innovatieve Verpakking Geïnspireerd op de Natuur

Ontwerper Biao Wang creëert een unieke shampoo verpakking voor kinderen

De Little Green Bud Shampoo, ontworpen door Biao Wang, is een innovatieve verpakking voor kindershampoo die zich onderscheidt door zijn unieke vorm en functionaliteit. Het ontwerp, dat de groei van een kind symboliseert, heeft een zilveren A' Packaging Design Award gewonnen in 2023.

De inspiratie voor dit ontwerp komt van de natuur. De verpakking is vormgegeven als een groene knop in een pot, wat een groeiend kind symboliseert. Dit maakt het gemakkelijk herkenbaar en onderscheidt het van shampoos voor volwassenen. Het ontwerp is bedoeld om het merk Plants Mom tot een voorkeurskeuze voor consumenten te maken.

De Little Green Bud Shampoo verpakking is speciaal ontworpen voor kinderen van 3 tot 12 jaar. De groene knop symboliseert een groeiend kind, terwijl de bodem van de pot, die dient als shampoocontainer, de natuurlijke, plantaardige oorsprong van de shampoo weerspiegelt. Dit geeft consumenten een gerust gevoel over het product dat ze gebruiken.

De verpakking is gemaakt van milieuvriendelijk PE en is zo stevig dat hij niet barst, zelfs niet als hij van een meter hoogte valt. De binnenverpakking is ontworpen om gemakkelijk met één hand te worden vastgehouden, zodat kinderen zelf hun haar kunnen wassen.

De interactie met het ontwerp is eenvoudig en intuïtief. Door met één vinger op het hoofd van de groene knop te drukken, stroomt de shampoo uit het andere uiteinde. Na gebruik kan de fles worden hergebruikt als een planten- of fruitkweekbakje.

De ontwerpfase van het product begon in februari 2022 en werd afgerond in september 2022. Het product was vanaf 30 december 2022 te koop. Het ontwerp is voornamelijk gericht op de nieuwe generatie ouders van 25-45 jaar met kinderen en is zowel geschikt voor kinderen als ouders.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van deze verpakking was het overbrengen van het concept van Plants Mom aan de consumenten. Het merk streeft ernaar producten te maken die voldoen aan de strengste normen voor baby's en moeders, en helpt moeders om hun kinderen veilige en betrouwbare huidverzorgingsproducten te bieden. Het was belangrijk om dit concept op een duidelijke en aantrekkelijke manier over te brengen.

De Little Green Bud Shampoo is een prachtig voorbeeld van innovatief en doordacht ontwerp. Het is niet alleen functioneel, maar ook visueel aantrekkelijk en milieuvriendelijk. Het is geen verrassing dat dit ontwerp de zilveren A' Packaging Design Award heeft gewonnen in 2023.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Biao Wang
Afbeeldingscredits: Biao Wang
Projectteamleden: Wang Biao, Hu Wei, Bu Yalan, Ge Yi
Projectnaam: Little Green Bud Shampoo
Projectklant: Biao Wang


Little Green Bud Shampoo IMG #2
Little Green Bud Shampoo IMG #3
Little Green Bud Shampoo IMG #4
Little Green Bud Shampoo IMG #5
Little Green Bud Shampoo IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp