Gatorade Fuel Rover: Een Innovatieve Oplossing voor Sportdrankopslag

PepsiCo Design en Innovatie transformeert de Gatorade-flesopslag met de Fuel Rover

In een wereld waar sport en technologie steeds meer samenkomen, heeft PepsiCo Design en Innovatie een innovatieve oplossing ontwikkeld voor de opslag en het transport van sportdrankflessen op het veld. De Gatorade Fuel Rover, een evolutie van de voormalige Gatorade Bottle Tree, is een voorbeeld van hoe design en functionaliteit kunnen samenkomen om een betere ervaring te bieden voor zowel sporters als teamleden.

De inspiratie voor de Gatorade Fuel Rover kwam na het NFL-seizoen van 2020. Het team van Gatorade ontdekte dat er ruimte was voor verbetering in de Bottle Tree. Trainers hadden een efficiëntere en functionelere manier nodig om een groot aantal flessen van spelers op het veld op te slaan en te vervoeren. Met deze kennis in het achterhoofd, verbeterde PepsiCo Design en Innovatie het originele ontwerp van de Bottle Tree om nog meer functionaliteit en flexibiliteit aan de Fuel Rover toe te voegen.

Een van de unieke eigenschappen van de Gatorade Fuel Rover is de extra opslagruimte. Het ontwerp bevat een opbergvak aan de onderkant van de Fuel Rover, dat kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Of het nu gaat om het inpakken van een extra zes flessen in een caddy, het opslaan van ijs voor gebruik in de flessen, het vullen van het gebied met benodigdheden, of het gebruiken van de ruimte voor het verzamelen van afval, de Fuel Rover biedt de flexibiliteit die teamleden nodig hebben.

Daarnaast bevat het ontwerp een hulppaneel aan de achterkant om drie opbergzakken te dragen. Deze zakken kunnen aan de achterkant van de Fuel Rover worden vastgemaakt om persoonlijke trainings- of dieetbenodigdheden op te bergen die medewerkers normaal gesproken op hun persoon of in een heuptas of rugzak zouden moeten dragen. Dit verlicht enige last en stelt hen in staat om vrijer over het veld te bewegen.

De Gatorade Fuel Rover biedt niet alleen een verbeterde beheerervaring voor teamleden, maar voegt ook merkaanwezigheid toe aan zijlijnen bij al onze professionele en collegiale partners. Het strakke ontwerp en de functionaliteit van de Fuel Rover hebben niet onopgemerkt gebleven. In 2023 werd het ontwerp bekroond met de Bronzen A' Advertising, Marketing en Communication Design Award. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen.

De Gatorade Fuel Rover is een voorbeeld van hoe design en innovatie kunnen samenkomen om een betere ervaring te bieden voor zowel sporters als teamleden. Het is een bewijs van de kracht van design om het leven van mensen te verbeteren en de wereld een betere plek te maken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: PepsiCo Design & Innovation
Afbeeldingscredits: PepsiCo Design & Innovation
Projectteamleden: PepsiCo Design & Innovation
Projectnaam: Gatorade Fuel Rover
Projectklant: PepsiCo Design & Innovation


Gatorade Fuel Rover IMG #2
Gatorade Fuel Rover IMG #3
Gatorade Fuel Rover IMG #4
Gatorade Fuel Rover IMG #5
Gatorade Fuel Rover IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp