Guangzhou Metro Spirit: Een Levendige Visuele Beleving

Ontwerper Zhaohui Lu creëert een moderne en jeugdige uitstraling voor Guangzhou Metro

Geïnspireerd door het snelle stadsleven en de werkethiek van jonge mensen, heeft ontwerper Zhaohui Lu een reeks lichtbakposters gecreëerd die de professionaliteit en diversiteit van de diensten van Guangzhou Metro belichten.

Zhaohui Lu's ontwerp voor de Guangzhou Metro is een levendige weergave van de moderne stedelijke levensstijl. De lichtbakposters, die in 24 stations in de stad worden tentoongesteld, zijn ontworpen om de aandacht van passagiers te trekken en het merkimago van Guangzhou Metro te communiceren. De posters maken gebruik van contrasterende kleuren, grafische elementen en eenvoudige tekst om een gedurfde en impactvolle esthetiek te creëren.

Elke poster bevat een of meerdere afbeeldingen van jonge werknemers, die de professionaliteit en diversiteit van de diensten van Guangzhou Metro weerspiegelen. Scènes variërend van technologie en service tot design, bouw en cultuur worden gebruikt om de veelzijdigheid van het merk te benadrukken. Het ontwerp is gerealiseerd met behulp van een Fujifilm middenformaat camera en Adobe Photoshop software, en de posters zijn gemaakt van hoogwaardig acryl met LED-verlichting voor een milieuvriendelijke en duurzame productie.

De ontwerper heeft uitgebreid onderzoek gedaan om ervoor te zorgen dat het ontwerp voldoet aan de behoeften van de klant en de voorkeuren van het doelpubliek. Dit onderzoek omvatte marktonderzoek, gebruikersonderzoek, online enquêtes, diepte-interviews, focusgroepdiscussies en visuele analyse. De resultaten van dit onderzoek hebben geleid tot een reeks voorstellen voor de beeldadvertenties van Guangzhou Metro, waaruit uiteindelijk de beste oplossing is gekozen.

Een van de grootste uitdagingen voor het team was het vinden van een evenwicht tussen moderne ontwerptrends en de traditionele Chinese cultuur die Guangzhou Metro belichaamt. Het team moest verschillende ontwerprichtingen en concepten verkennen, experimenteren met verschillende kleurenschema's, typografie en visuele elementen totdat ze de perfecte oplossing vonden. Ondanks budgetbeperkingen, tijdsbeperkingen en de noodzaak om aan de verwachtingen van de klant te voldoen, is het team erin geslaagd een ontwerp te creëren dat zowel hun creatieve visie als de merkidentiteit van Guangzhou Metro weerspiegelt.

De Guangzhou Metro Spirit lichtbakposters zijn een uitstekend voorbeeld van hoe design kan worden gebruikt om een merk tot leven te brengen en een boodschap op een visueel aantrekkelijke manier te communiceren. Het project heeft lof ontvangen van klanten, passagiers en de industrie, en heeft de Bronzen A' Advertising, Marketing and Communication Design Award in 2023 gewonnen voor zijn uitstekende creativiteit en innovatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhaohui Lu
Afbeeldingscredits: Image #1 : Creator / ZHAOHUILV, Guangzhou Metro Spirit, 2022 Photographer / HAIMINGTAN , Guangzhou Metro Spirit, 2022.
Projectteamleden: Zhaohui Lu
Projectnaam: Guangzhou Metro Spirit
Projectklant: Zhaohui Lu


Guangzhou Metro Spirit IMG #2
Guangzhou Metro Spirit IMG #3
Guangzhou Metro Spirit IMG #4
Guangzhou Metro Spirit IMG #5
Guangzhou Metro Spirit IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp