De Toekomst van Buitenreclame: Vivo X Serie

Interactieve Installatie Verbindt Digitale en Urbane Werelden

De Vivo X Serie, een baanbrekende buitenreclamecampagne, verenigt de schoonheid van Shanghai's Bund met geavanceerde VR en 3D-technologieën.

De Vivo X Serie installatie is een toonbeeld van innovatie in buitenreclame. Het project, dat de grenzen tussen realiteit en virtualiteit vervaagt, biedt een ongekende visuele ervaring die de aandacht trekt van smartphone liefhebbers en professionals in de stedelijke omgeving. Met een ontwerp dat is geïnspireerd op de stedelijke landschappen en de integratie van digitale inhoud, zet de installatie de esthetiek en prestaties van de mobiele telefoon in de schijnwerpers.

Uniek aan deze installatie is de naadloze integratie van realiteit en virtuele effecten, wat resulteert in een surrealistische beleving. De hoge kwaliteit van het scherm en het realistische ontwerp sluiten perfect aan bij de esthetische voorkeuren van de doelgroep, waardoor een onuitwisbare indruk achterblijft bij de toeschouwers.

De realisatie van de installatie vereiste een zorgvuldige selectie van materialen en uitvoerige prestatietests om te zorgen voor duurzaamheid en weerstand tegen weersinvloeden. High-definition LED-schermen en een verscheidenheid aan oppervlaktematerialen zorgen voor een levensechte weergave van de smartphones op een gigantische schaal.

De technische specificaties van het project zijn indrukwekkend: twee mobiele telefoons worden op een 1:1 schaal nagebootst, resulterend in een supergroot vouwscherm dat tot 8 meter hoog en bijna 12 meter lang is. Deze installatie is momenteel een van de grootste enkelvoudige mobiele telefooninstallaties ter wereld.

De interactie met de installatie wordt mogelijk gemaakt door technologieën zoals radar tracking en naakt-oog 3D. Bezoekers kunnen op een natuurlijke wijze communiceren met de schermen, wat de aantrekkingskracht van het product in offline omgevingen versterkt. De installatie is te bezichtigen van 9 april 2023 tot 4 mei 2023 aan de Noordelijke Bund in Shanghai.

Onderzoek naar de esthetische voorkeuren van jonge stedelijke professionals en zakenmensen heeft geleid tot een design dat inspeelt op verschillende smaken, met als doel een trendy visuele ervaring te bieden die de indruk van het product versterkt. De grootste uitdagingen bij het ontwerp waren het waarborgen van de duurzaamheid van de installatie en het nauwkeurig repliceren van de mobiele telefoons, inclusief de afwerking en textuur van de oppervlakken.

De Vivo X Serie installatie is niet alleen een mijlpaal in buitenreclame, maar ook een bewijs van de creativiteit en innovatie die de hedendaagse technologie biedt. Het project is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Advertising, Marketing en Communication Design in 2024, een erkenning voor topontwerpen die uitmuntendheid en innovatie illustreren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: OUTPUT
Afbeeldingscredits: Secrecy
Projectteamleden: OUTPUT
Projectnaam: Vivo X Series
Projectklant: OUTPUT


Vivo X Series IMG #2
Vivo X Series IMG #3
Vivo X Series IMG #4
Vivo X Series IMG #5
Vivo X Series IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp