Briljant Ontwerp: Dakang Park Verlicht Shenzhen

Interactief Brillenthema Park Wint Prestigieuze A' Design Award

Dakang, een vernieuwend themapark in Shenzhen, heeft de prestigieuze A' Design Award in de wacht gesleept en biedt een speelse oase voor jong en oud.

In de bruisende metropool Shenzhen is een unieke ontspanningsplek gecreëerd die de lokale brillenindustrie in de schijnwerpers zet. Het Dakang themapark, ontworpen door het creatieve team van Be Genius, is een kleurrijke wereld waarin brillenpatronen de hoofdrol spelen. Het park, dat dienstdoet als een levendige ontmoetingsplek, is niet alleen een speeltuin voor kinderen, maar ook een fotogenieke achtergrond voor de Instagram-generatie.

De kracht van Dakang ligt in de unieke eigenschappen die het onderscheiden van andere parken. Het ontwerp is geïnspireerd op de brillenindustrie van de Longgang Dakang-gemeenschap en brengt een scala aan interactieve elementen samen, zoals schermen, gebogen spiegels en bankjes in diverse vormen. Deze elementen maken het park tot een populaire bestemming voor ontspanning en vermaak. Bovendien draagt het bij aan de verbetering van de omgeving door de reparatie van een beschadigde gebouwmuur, waardoor het park harmonieus opgaat in zijn omgeving.

De realisatie van het park is mogelijk gemaakt door geavanceerde technologieën zoals roestvrij staal, LED-elektronische schermen en reclame spray painting light boxen. Met afmetingen van 24000 mm x 400 mm x 3500 mm is het park een indrukwekkende verschijning in het stadsbeeld. Het ontwerpteam, bestaande uit Shangfei Lang, Kexin Feng, Weihua Kong, Cheng Zhong, Jiqiang Zhang en de ingenieurs Xiaopan Wang, Hongmei Li, Xiaopeng Qin en Minxia Lin, heeft een ruimte gecreëerd die zowel esthetisch als functioneel is.

De interactie met het park is intuïtief en plezierig. Bezoekers worden uitgenodigd om de brillenthema-uitrusting en -faciliteiten te verkennen, die op een speelse en aantrekkelijke manier zijn geïntegreerd. Het park is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een plek waar bezoekers van alle leeftijden kunnen spelen, ontspannen en nieuwe ervaringen opdoen.

Het project, dat startte in januari 2023 en voltooid werd in april 2023, is een toonbeeld van innovatief ontwerp en stedelijke vernieuwing. Het onderzoek achter het ontwerp weerspiegelt de visie van de overheid om de brillenindustrie van de gemeenschap te vieren en te ondersteunen. Het resultaat is een park dat niet alleen dient als recreatiegebied, maar ook als een symbool van de culturele en industriële identiteit van de gemeenschap.

Dakang heeft niet alleen de uitdagingen van ontwerp en techniek overwonnen, maar ook een nieuwe standaard gezet voor themaparken wereldwijd. Met zijn bekroning tot Bronzen winnaar in de A' Advertising, Marketing and Communication Design Award in 2024, is het park een bewijs van de creatieve geest en het innovatieve potentieel van Shenzhen. Het is een must-see bestemming die de geest van de stad en haar inzet voor cultuur en erfgoed belichaamt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Be Genius Design
Afbeeldingscredits: Photo # 1: Photographer Cheng Zhong, Shangfei Lang ,2023. Photo # 2: Photographer Cheng Zhong, Shangfei Lang ,2023. Photo # 3: Photographer Cheng Zhong, Shangfei Lang ,2023. Photo # 4: Photographer Cheng Zhong, Shangfei Lang ,2023. Photo # 5: Photographer Cheng Zhong, Shangfei Lang ,2023. Video Credits: Cheng Zhong,2023.
Projectteamleden: Designer: Shangfei Lang Designer: Kexin Feng Designer: Weihua Kong Designer: Cheng Zhong Designer: Jiqiang Zhang Engineer: Xiaopan Wang Engineer: Hongmei Li Engineer: Xiaopeng Qin Engineer: Minxia Lin
Projectnaam: Glasses
Projectklant: Dakang Community


Glasses IMG #2
Glasses IMG #3
Glasses IMG #4
Glasses IMG #5
Glasses IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp