Boogvormig Design Vormt Nieuwe Woonervaring

Arc Realm: Yu Ju Lin's Visie op Modern Wonen

In Taipei transformeert Yu Ju Lin traditionele woonruimtes met 'Arc Realm', een project dat moderne esthetiek en functionaliteit naadloos combineert.

Yu Ju Lin's 'Arc Realm' is een toonbeeld van hedendaagse woonarchitectuur. Het project, gesitueerd in de bruisende stad Taipei, is een 95.8682 vierkante meter tellende residentiële ruimte die uitblinkt in zowel design als functionaliteit. Lin's inspiratiebron was een moderne ontwerptaal, die zich kenmerkt door strakke lijnen en vloeiende, gebogen vormen. De ruimtelijke indeling en bewegingsstromen zijn zodanig georkestreerd dat een visueel leidende werking ontstaat, wat resulteert in een comfortabele sfeer van eenvoud en ingetogenheid.

Wat 'Arc Realm' onderscheidt, is het slimme gebruik van diverse materialen om textuur en smaak aan de ruimte toe te voegen. De ontwerpers hebben materialen gekozen die de ruimte visueel vergroten of juist afbakenen. Zo zijn de vitrinekasten in de bar bekleed met steenachtige panelen die visueel resoneren met de minerale coating op de eetkamerwanden en de marmeren eettafel. Transparant glas dient als scheidingswand en zorgt voor een consistente ruimtelijke ervaring.

De realisatie van 'Arc Realm' was gebaseerd op de voorkeur van de eigenaar voor een moderne en comfortabele toon. Dit is terug te zien in de keuze voor kleuren, materialen en ontwerpdetails. Zo vormt de marmeren eettafel een geheel met de groene minerale verf op de muur, en zorgt het gebogen ontwerp van het plafond en de opbergkasten voor een dynamische uitstraling. Een veelzijdige schuifdeur van regenboogglass zorgt ervoor dat de ruimte naar wens open of gesloten kan zijn.

De uitdagingen van het project waren niet gering. Zo kampte de oorspronkelijke locatie met structurele veroudering en waterschade van naburige woningen, wat leidde tot een verlengde bouwperiode. Desondanks werd snel een consensus bereikt over het ontwerp. Om de ruimte optisch te vergroten, koos het team voor een open-plan ontwerp, waardoor de bar- en keukenruimte ruimtelijk en onbeperkt aanvoelen.

De 'Arc Realm' is niet alleen een esthetisch hoogstandje, maar ook een functioneel meesterwerk. De eigenaar, actief in de videografie, kan genieten van een televisie in de ruimtes waar hij veel tijd doorbrengt, zoals de eetkamer en studeerkamer. De eettafel kan naar behoefte worden omgevormd tot een werktafel, wat de functionaliteit van de ruimte ten goede komt. Met het gebruik van laag-formaldehyde minerale verven en systeemmeubilair is een gezonde leefomgeving gecreëerd die tevens het milieu ontziet.

Yu Ju Lin's 'Arc Realm' heeft de prestigieuze Iron A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2024 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het project wordt gerespecteerd voor het integreren van industriële best practices en bekwame technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yu Ju Lin
Afbeeldingscredits: Yu Ju Lin
Projectteamleden: Yu Ju Lin
Projectnaam: Arc Realm
Projectklant: NINI DESIGN CO.,LTD.


Arc Realm IMG #2
Arc Realm IMG #3
Arc Realm IMG #4
Arc Realm IMG #5
Arc Realm IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp