Sunshine Plant Nature: Een Scandinavisch geïnspireerde commerciële ruimte met een natuurlijk ontwerp

Een ontwerp van Hung Jui Chen

Inleiding

De Sunshine Plant Nature is een uniek commercieel ontwerp dat een Scandinavische flair combineert met natuurlijke elementen. Het project, gelegen op de eerste verdieping van een voormalig winkelcentrum in Taipei, Taiwan, is ontworpen door de getalenteerde ontwerper Hung Jui Chen. Met de nadruk op natuurlijk en groen design, biedt deze ruimte een open en luchtig gevoel, terwijl het ook interactie mogelijk maakt met het ruime buitenterras.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit het verlangen van de eigenaar om een Scandinavische sfeer te creëren en de ruimte te gebruiken om verse voeding voor huisdieren te bereiden. Het interieur van de ruimte is doordrenkt met natuurlijke elementen, zoals groene planten en overvloedig zonlicht, die elke hoek van de ruimte vullen. Het ontwerp is zorgvuldig afgestemd op de omgeving en creëert een aangename ruimtelijke ervaring.

De Sunshine Plant Nature heeft een oppervlakte van 132 vierkante meter en is ontworpen met behulp van verschillende materialen en technologieën. Buigbare platen, titanium gecoat metaal, spc-vloeren, Italiaanse speciale verf, systeempanelen, terrazzo, stalen onderdelen, pegboards, silestone en gelakt glas zijn enkele van de gebruikte materialen. Deze combinatie van materialen draagt bij aan de unieke uitstraling van de ruimte.

Het ontwerp van de Sunshine Plant Nature bracht enkele uitdagingen met zich mee. Bij het plannen van de open ruimte moest rekening worden gehouden met de distributie van de airconditioningkanalen. Het verbergen van de leidingen en bekabeling was essentieel om een naadloze uitstraling te behouden. De ontwerper heeft dit probleem opgelost door de airconditioningkanalen en bekabeling op een gebogen manier te verbergen, waardoor ze op een natuurlijke en onopvallende manier in de ruimte passen.

Het ontwerp van de Sunshine Plant Nature is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve en creatieve karakter van het ontwerp, evenals de technische vaardigheden en de bijdrage aan de verbetering van de levenskwaliteit.

De Sunshine Plant Nature is een uniek commercieel ontwerp dat een Scandinavische sfeer combineert met natuurlijke elementen. Met zijn open en luchtige indeling, groene planten en overvloedig zonlicht, biedt deze ruimte een aangename omgeving voor zowel huisdieren als hun eigenaren. Het is een perfecte plek om verse voeding voor huisdieren te bereiden en te genieten van een ontspannen sfeer.

Beeldcredits: Fotograaf Lin fu Ming, Sunshine Plant Nature Fresh Foodism, 2021.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hung Ju Chen
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer Lin fu Ming, Sunshine Plant Nature Fresh Foodism, 2021.
Projectteamleden: Hung Ju Chen
Projectnaam: Sunshine Plant Nature
Projectklant: Hung Ju Chen


Sunshine Plant Nature IMG #2
Sunshine Plant Nature IMG #3
Sunshine Plant Nature IMG #4
Sunshine Plant Nature IMG #5
Sunshine Plant Nature IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp