Promenade met Elegantie: Een Oase van Natuur in de Betonnen Jungle

Een Ontwerp van Yu-Lin Shih

Verfijning van de schoonheid van de natuur tot haar puurste vorm is simpelweg de definitie van Elegantie. Dit ontwerp transformeert complexiteit naar eenvoud en gebruikt de natuur als een pen om een harmonieuze beweging tussen mens en natuur te componeren, waardoor stadsbezoekers zich de schoonheid van de natuur kunnen voorstellen. Door middel van verlichting en licht creëert het een hartverwarmende lamp voor vermoeide reizigers.

Onder de ingenieuze planning van de ontwerper creëert dit project een groot schip dat de natuur draagt in de sombere betonnen jungle. Een groot aantal organische materialen wordt vermengd met natuursteen om de open en lichte ruimte levendig te maken. De gevel van het gebouw is ingelegd met rijen rechtopstaande pijpen, als een plechtig pijporgel in de kathedraal, dat alle gasten verwelkomt en de natuurlijke stroming van zichzelf speelt.

Na het polijsten van de steen en het hout dat een gevoel van hiërarchie aan de ruimte toevoegt, wordt er een nauwgezette voorstelling opgevoerd in de ruimte op de tweede verdieping. De welvaart is vervaagd en de verfijnde eenvoud heeft hier elegante voetafdrukken achtergelaten. De niet overdreven gedecoreerde witte ruimte laat de andere hoofdrolspelers in de ruimte - licht en schaduw - spelen en laat een prachtige melodie achter.

Het gebouw heeft een oppervlakte van 661 vierkante meter en bevindt zich in Taiwan. Het project werd in november 2020 voltooid.

De houten trap is gecombineerd met donkere ijzeren onderdelen en gebruikt verticale schakeling om het landschap van het oude en natuurlijke naar de eenvoudige moderne stad over te brengen. De steen en meubels, gebaseerd op koude tinten, passen goed bij elkaar, maar worden niet koud door de grote hoeveelheid natuurlijk licht en ingenieuze verlichting. De openheid van de eerste verdieping wordt voortgezet door het gebruik van glas om de doordringbaarheid van de ruimte te behouden en tegelijkertijd een intieme sfeer te creëren, zodat de gasten erin kunnen ontspannen en genieten van de schoonheid van de natuur.

De originele, onbewerkte stenen zijn ordelijk verspreid, zodat de ruwheid de vitaliteit van de natuur op passende wijze laat zien. De ontwerper maakt gebruik van het zonlicht onder de stenen muur om bezoekers te laten nadenken over het meest primitieve en natuurlijke grotleven van de mensheid en hoe vol vitaliteit het is.

Onder de ingenieuze planning van de ontwerper creëert dit project een groot schip dat de natuur draagt in de sombere betonnen jungle. Een groot aantal organische materialen wordt vermengd met natuursteen om de open en lichte ruimte levendig te maken. De gevel van het gebouw is ingelegd met rijen rechtopstaande pijpen, als een plechtig pijporgel in de kathedraal, dat alle gasten verwelkomt en de natuurlijke stroming van zichzelf speelt. Wanneer de avond valt, stroomt er zacht licht uit het gebouw, verlicht het veld en verlicht het een pad voor de verdwaalde reizigers in de stad, dat hen terugleidt naar de natuur.

Dit ontwerp werd bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie incorporeren en sterke technische en creatieve vaardigheden tentoonspreiden en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Afbeeldingen: Fotograaf: Kuo-Min Lee en Jun-Jie Liu in 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yu-Lin Shih
Afbeeldingscredits: Image #1 to #5, Photographer: Kuo-Min Lee and Jun-Jie Liu in 2020.
Projectteamleden: Designer: Yu-Lin Shih Designer: Wun-Huei Lyu Designer: Ling-Chun Tseng
Projectnaam: Promenade with Elegance
Projectklant: Yu-Lin Shih


Promenade with Elegance IMG #2
Promenade with Elegance IMG #3
Promenade with Elegance IMG #4
Promenade with Elegance IMG #5
Promenade with Elegance IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp