Golden Mile: Een Suprematistisch Geïnspireerd Interieur

Een Meesterwerk van Maxim Kashin

Inleiding

Het interieurontwerp van Golden Mile, gecreëerd door Maxim Kashin, is een meeslepende ervaring die de kijker onderdompelt in een wereld van eindeloze witte ruimte, kleur en geometrie. Geïnspireerd door suprematisme, een kunststroming die de superioriteit van pure geometrie en kleur benadrukt, heeft Kashin een driedimensionale installatie gecreëerd die de grenzen van de traditionele interieurontwerpen overschrijdt.

Golden Mile is een uniek interieur dat de essentie van suprematisme weerspiegelt. De kleur wit, die in de schilderijen van de suprematisten symbool staat voor oneindige ruimte, vormt de basis van het interieur en creëert een geometrisch volume in de hele ruimte. Het dient als achtergrond voor de dominante geometrische sculpturen die het interieur kenmerken. Deze lineaire metalen sculpturen bestaan uit eenvoudige geometrische vlakken die samenkomen in monumentale driedimensionale composities.

Technologie speelde een belangrijke rol bij de realisatie van dit ontwerp. Voorafgaand aan de constructie werd er gebruik gemaakt van 3D-modellering om een nauwkeurig beeld te krijgen van het eindresultaat. Tijdens de bouw werden verschillende materialen gebruikt, waaronder staal, marmer, hout, MDF-platen en imitatiesuède.

Met een oppervlakte van 70 vierkante meter is Golden Mile een appartementinterieur dat is ontworpen om de eigenaar en hun gasten een meeslepende ervaring te bieden. Het concept achter dit ontwerp is zowel conceptueel als emotioneel van aard, en het creëert een betekenisvolle interactie tussen de ruimte en de bewoners.

Het project begon in 2019 en werd in 2020 voltooid in Moskou, Rusland. Kashin, een vooraanstaande architect, leidde het ontwerpteam dat verantwoordelijk was voor de realisatie van Golden Mile.

De ontwikkeling van dit ontwerp was gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar suprematisme, een invloedrijke Russische avant-garde kunstbeweging uit de 20e eeuw. De drie stadia van suprematisme - zwart, kleur en wit - werden met elkaar verbonden in dit interieurconcept. Het doel was om de kijker onder te dompelen in de wereld van eindeloze witte ruimte, kleur en geometrie, zoals weergegeven in de werken van Kazimir Malevich.

Het creëren van Golden Mile bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Een van de grootste uitdagingen was het installeren van de metalen constructie aan het plafond van het appartement, die een gewicht van 250 kg heeft. Door diep in de vloer van het bovenliggende appartement te gaan en het aan een gewapende betonnen vloer te bevestigen, slaagde het team erin om de constructie veilig te installeren.

Golden Mile is een meesterwerk dat de essentie van suprematisme vastlegt en een unieke ervaring biedt aan degenen die het betreden. Het interieur, met zijn witte achtergrond en dominante geometrische sculpturen, creëert een gevoel van eindeloze ruimte en nodigt uit tot contemplatie en verwondering.

Beeldcredits: Afbeelding #1: Fotograaf Dmitry Chebanenko, Golden Mile, 2020. Afbeelding #2: Fotograaf Dmitry Chebanenko, Golden Mile, 2020. Afbeelding #3: Fotograaf Dmitry Chebanenko, Golden Mile, 2020. Afbeelding #4: Fotograaf Dmitry Chebanenko, Golden Mile, 2020. Afbeelding #5: Fotograaf Dmitry Chebanenko, Golden Mile, 2020. Videocredits: Bricktake Production, Golden Mile, 2020.

Dit ontwerp is beschermd door auteursrechten en behoort toe aan Maxim Kashin. Het is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Maxim Kashin
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Dmitry Chebanenko, Golden Mile, 2020. Image #2: Photographer Dmitry Chebanenko, Golden Mile, 2020. Image #3: Photographer Dmitry Chebanenko, Golden Mile, 2020. Image #4: Photographer Dmitry Chebanenko, Golden Mile, 2020. Image #5: Photographer Dmitry Chebanenko, Golden Mile, 2020. Video credits: Bricktake Production, Golden Mile, 2020.
Projectteamleden: Lead architect: Maxim Kashin
Projectnaam: Golden Mile
Projectklant: Maxim Kashin


Golden Mile IMG #2
Golden Mile IMG #3
Golden Mile IMG #4
Golden Mile IMG #5
Golden Mile IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp