Flava: Een Innovatieve Showroom die Architectuur en Design Verenigt

Silambarasan Ganapathy Creëert een Unieke Ervaring in de Wereld van Hout en Fineer

Gelegen in het industriële hart van Bangalore, India, is Flava een showroom die de grenzen van design en architectuur verlegt. De ruimte, ontworpen door Silambarasan Ganapathy, biedt een unieke ervaring waarbij het product - multiplex en fineer - centraal staat.

De ontwerpinspiratie voor Flava was om een ruimte te creëren die zich onderscheidt van haar industriële omgeving. Ganapathy wilde een architecturale aanwezigheid creëren die zowel assertief als elegant is, en tegelijkertijd een flexibele ruimte biedt voor de producten die worden tentoongesteld. Het resultaat is een ruimte die zowel meeslepend als sculpturaal is.

Flava is een unieke showroom, niet alleen vanwege haar locatie in het midden van een industriële hub die voornamelijk is toegewezen aan de hout- en multiplexhandel van Bangalore, maar ook vanwege haar unieke ontwerp. Het concept van de showroom is een mix van segregatie en connectiviteit. Door de openheid van de vloer intact te houden, zijn alle kenmerkende elementen strategisch gepland om een reeks discussiehoeken te creëren.

De technologie achter de realisatie van Flava is even indrukwekkend als het ontwerp zelf. De mogelijkheid om Voronoi-cellen op het plafond te mappen is een uitstekend voorbeeld van hoe het gebruik van parametrische ontwerptools architecten in staat stelt om complexe geometrieën te verkennen die mogelijk niet mogelijk zijn met traditionele ontwerpmethoden. Het gebruik van parametrisch ontwerp stond ook een nauwkeurige controle over het fabricageproces toe, wat essentieel is om ervoor te zorgen dat het eindproduct voldoet aan de gewenste specificaties.

De showroom, die zich uitstrekt over twee verdiepingen en een voorraadruimte aan de achterkant, is specifiek ontworpen voor de tentoonstelling van fineer en interieurproducten. Een beperkt palet van materialen, waaronder berkenmultiplex voor de muren en het plafond, en grijs epoxy voor de vloer, zijn consistent door het hele project heen opgenomen.

De interactie met het ontwerp is een mix van segregatie en connectiviteit. De winkel is ontworpen op fractaal gedrag dat het concept voor het sequencen van de ruimte verkent, dat zowel meeslepend als sculpturaal is. De ruimte bevordert een zeer sterk gevoel van design, terwijl er een podium wordt gelaten voor de producten die worden tentoongesteld.

Flava is een project dat in december 2021 in Bangalore, India, begon en in mei 2022 werd voltooid. Het winkelontwerp heeft erkenning gekregen op verschillende platforms. Het ontwerp van het project vereiste innovatieve en duurzame oplossingen die de ruimtelijke prestaties konden verbeteren door rekening te houden met intrinsieke omgevingsgeometrieën, sociaal gedrag, stedelijke implicaties en programmatische stromen.

Flava heeft de prestigieuze A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 in de wacht gesleept. Deze prijs wordt uitgereikt aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en introduceren positieve gevoelens, verbazing en verwondering.

Flava is een bewijs van de innovatieve visie van Silambarasan Ganapathy en zijn vermogen om een unieke ruimte te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Het is een ruimte die de grenzen van design en architectuur verlegt en een nieuwe standaard zet voor showrooms over de hele wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Silambarasan Ganapathy
Afbeeldingscredits: Photographer : Yash Jain Fabrication : Imagineering
Projectteamleden: Silambarasan Ganapathy
Projectnaam: Flava
Projectklant: Silambarasan Ganapathy


Flava IMG #2
Flava IMG #3
Flava IMG #4
Flava IMG #5
Flava IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp