Dongguan Oct Waterfront Sample Room: Een Abstracte en Moderne Culturele Ruimte

Een Unieke Benadering van Hedendaagse Wooncultuur

Water is altijd al een verlangen van de menselijke ziel geweest, en mensen wonen al sinds de oudheid graag in de buurt van water. Het landschap van bergen en rivieren bepaalde de woonplaats van de oude mens, terwijl de poëtische sfeer van de wateromgeving de esthetiek van moderne mensen beïnvloedt. Het Dongguan Oct Waterfront Sample Room project probeert een abstracte, moderne en culturele woonruimte te creëren door dynamiek en stilte te combineren en eindeloze filosofieën in de ruimte te injecteren.

Het Dongguan Oct Waterfront Sample Room project, ontworpen door Percept Design, heeft als eerste idee om de spirituele genen van de Chinese cultuur te integreren en te herbouwen, met de nadruk op mensgerichtheid en terugkeer naar het leven. Het project probeert op een creatieve en artistieke manier hedendaagse ruimte vorm te geven door de essentie van de oosterse geesteswetenschappen te extraheren en traditionele Chinese sentimenten in een eigentijdse taal te interpreteren. Met een focus op de schoonheid van het waterlandschap, presenteert het project een eigentijdse cultuur van wonen aan het meer.

Architectuur toont altijd een integratie met de natuur en creëert een berg- en waterlandschap in de architecturale ruimte. Sinds de oudheid is er de gewoonte om een micro-landschap in de interieurruimte te plaatsen. Natuurlijke elementen van bergen en water maken al eeuwenlang deel uit van de Chinese interieurdecoratie. Door gebruik te maken van het oorspronkelijke ecologische uitzicht op het meer in het stadscentrum, worden waterelementen door middel van verschillende architectonische ontwerpen in de binnenruimte geïnjecteerd, waardoor de ruimte een moderne, slimme en zachte sfeer krijgt.

Het Dongguan Oct Waterfront Sample Room project maakt gebruik van verschillende technologieën en materialen om de gewenste sfeer te creëren. Imitatie-ecologische gradient wandbekleding, golfplaat lederen carving, milieuvriendelijk paneel, latexverf, landschapsglas, grijs glas, 3D-lederen paneel en milieuvriendelijk wanddoek worden gebruikt om de ruimte vorm te geven en een harmonieuze omgeving te creëren.

De kernruimte van het project is ontworpen om open te zijn en doet denken aan de uitgestrektheid van de natuur. De flexibele ruimteverdeling behoudt niet alleen de onafhankelijke houding van elke ruimte, maar injecteert ook een gevoel van thuis in de ruimte, waardoor een volledig gevoel van leven ontstaat. De grensinstelling zorgt ervoor dat verschillende gezinsleden zowel hun eigen privéruimte als een gedeelde ruimte hebben, waardoor een ideale visie op een huis voor drie generaties wordt gecreëerd.

Het Dongguan Oct Waterfront Sample Room project is gelegen in Liaobu, Dongguan City, Guangdong Province, China en werd gerealiseerd in oktober 2020. Het ontwerp is gebaseerd op onderzoek naar lokale natuurlijke ecologische meerconcepten en creëert een conceptuele scène van bewegend water, waardoor de ruimte een natuurlijk ritme krijgt. De koele kleurtint creëert een rustgevend gevoel en isoleert de ruimte van de drukte. Het ontwerp toont volledig respect voor de natuur en verbergt de zorgen van het leven in een gevoel van natuur, waardoor het huis een ware spirituele haven wordt.

Het Dongguan Oct Waterfront Sample Room project heeft de bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Het ontwerp toont sterke technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Het Dongguan Oct Waterfront Sample Room project is een unieke benadering van hedendaagse wooncultuur, waarbij water als inspiratiebron wordt gebruikt om een abstracte en moderne culturele ruimte te creëren. Met een focus op de schoonheid van het waterlandschap en een integratie van traditionele en natuurlijke elementen, biedt dit project een unieke en inspirerende woonervaring.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Percept Design
Afbeeldingscredits: Image #1:#2#3#4#5 Photographer Mr.Liang RongDong
Projectteamleden: MS. ZHENG SONGLING
Projectnaam: Dongguan Oct Waterfront Sample Room
Projectklant: Percept Design


Dongguan Oct Waterfront Sample Room  IMG #2
Dongguan Oct Waterfront Sample Room  IMG #3
Dongguan Oct Waterfront Sample Room  IMG #4
Dongguan Oct Waterfront Sample Room  IMG #5
Dongguan Oct Waterfront Sample Room  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp