Sunny House: Een Modelwoning die de Essentie van het Leven Weerspiegelt

Een Ontwerp van Guangzhou Dimension Interspace Design Co., Ltd.

Inleiding

De modelwoning van het project Sunny House is ontstaan uit diepgaand denken van de ontwerpers. Het doel van de constructie is om de voordelen en kenmerken van de beschikbare typische eenheden te laten zien, om de ruimte te laten resoneren met de bezoekers en een gevoel van identiteit op te wekken. Dit helpt hen om een bepaalde behoefte aan de eenheid te hebben en zo de verkoopdoelstelling van de ontwikkelaar te bereiken.

Hoewel het doel van de modelwoning is om de beschikbare ontwerpen in het complex te tonen, is de ruimte die het creëert vergelijkbaar met die van het leven zelf. Daarom zijn de ontwerpers van mening dat de presentatie moet terugkeren naar de essentie van het leven, namelijk de gemeenschappelijke spirituele en materiële behoeften van mensen.

De modelwoning van Sunny House is een perfecte combinatie van Chinese elementen en moderne stedelijke sfeer, waardoor een gevoel van rust en elegantie ontstaat waar de nieuwe elite van de samenleving naar verlangt. Het ontwerp weerspiegelt hun hoge gevoel van zelfidentiteit en inclusiviteit, dat voortkomt uit hun internationale carrières en liefde voor de Chinese cultuur.

De ruimte van de modelwoning is ontworpen met oog voor detail. De kleuren zijn overwegend licht, met bronzen metalen materialen en walnootaccenten die elementen van de oosterse sfeer weerspiegelen. Het lage verzadigingsniveau van het warm grijze marmer contrasteert mooi met de grote beige en grijze wandbekleding en de donkere walnootwand.

Het project beslaat in totaal 380 vierkante meter en is gelegen in Haikao, China. Het ontwerpproces begon in april 2019 en werd voltooid in oktober 2019.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van de ruimte was de beperking die de betonnen structuur van de muren met zich meebracht. Door gebruik te maken van ontwerptechnieken kunnen bezoekers zich echter concentreren op de schoonheid van de ruimtelijke structuur, die wordt benadrukt door de ruime opzet en de zorgvuldig ontworpen details.

De ontwerpers hebben geprobeerd om met behulp van de ruimte een spirituele sfeer over te brengen op de bezoekers. Ze hebben zich laten inspireren door de Chinese cultuur en de nieuwe levensstijl van de hedendaagse samenleving, om de geest te verruimen en de charme van de oosterse cultuur te benadrukken. Door het gebruik van kleuren en het creëren van een artistieke sfeer is er een fantasiewereld gecreëerd die verborgen ligt in de harten van mensen. Dit gaat verder dan alleen een studie van de ruimte of een verandering van stijl, het is een ultieme expressie van de houding ten opzichte van het moderne leven.

Het ontwerp van Sunny House is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Sunny House wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en zorgen voor voldoening en positieve gevoelens.

Afbeeldingen met dank aan Jam Feng, Sunny House, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Guangzhou Dimension Interspace Design Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Jam Feng, Sunny House, 2019. Image #2: Photographer Jam Feng, Sunny House, 2019. Image #3: Photographer Jam Feng, Sunny House, 2019. Image #4: Photographer Jam Feng, Sunny House, 2019. Image #5: Photographer Jam Feng, Sunny House, 2019.
Projectteamleden: Lhom Yip
Projectnaam: Sunny House
Projectklant: Guangzhou Dimension Interspace Design Co., Ltd.


Sunny House IMG #2
Sunny House IMG #3
Sunny House IMG #4
Sunny House IMG #5
Sunny House IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp