Fujifilm Clay Studio2: Een Kantoorruimte voor Inspiratie en Immersie

Een Unieke Werkomgeving voor Ontwerpers

Het kantoor van Fujifilm Clay Studio2 is ontworpen met als doel mensen te laten werken terwijl ze hun gevoeligheid ontwikkelen om de kwetsbaarheid en kostbaarheid van de natuurlijke wereld als mooi te zien en zich onder te dompelen in de ontwerpen die ze creëren. Het kantoor is met dit in gedachten ontworpen. De ruimte zelf wordt gebruikt als een "gids" voor onderdompeling.

Het kantoor gaat in tegen de "dynamische" kantoren die vandaag de dag bestaan, waar communicatie de belangrijkste focus is. In plaats daarvan is het een plek waar mensen kunnen samenkomen en zich kunnen onderdompelen in vriendelijke concurrentie, wat de antithese is van het huidige kantoor. Het gebruik van natuurlijk landschap als achtergrond voor de tuinaanleg voegt seizoensveranderingen toe aan de ruimte en verrijkt de ervaring van werken terwijl men ondergedompeld is.

De ruimte is gemaakt van onbewerkte materialen en heeft het uiterlijk van alleen balken en pilaren. Terwijl er een omgeving wordt gecreëerd waarin iedereen naar buiten kan kijken om te ontwerpen, voegt de mogelijkheid om zich om te draaien en snel te vergaderen aan een grote tafel flexibiliteit en aanpassingsvermogen toe aan de "onderdompeling". Deze indeling is niet face-to-face en maakt ook sociale afstand mogelijk, zodat zelfs zonder acrylpanelen druppelinfectie kan worden beheerst.

Het kantoor is gelegen in Nishi-Azabu, Minato-ku, Tokyo en het ontwerpproces begon in november 2020 en werd voltooid in april 2021. Het is een kantoorruimte van 300 vierkante meter en biedt plaats aan 26 medewerkers van Fujifilm Design Center.

De ontwerpers achter dit project zijn Koji Aoki, Lin Su en Atsushi Fujita. Ze hebben samengewerkt om een omgeving te creëren waarin medewerkers zich kunnen onderdompelen in hun ontwerpen en een gevoel van verbondenheid met de natuur kunnen ervaren. Het gebruik van onbewerkte materialen en het integreren van natuurlijke elementen in de ruimte dragen bij aan de unieke kenmerken van dit ontwerp.

Het Fujifilm Clay Studio2-kantoor is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prijs erkent het creatieve en innovatieve ontwerp dat bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van leven en de wereld een betere plek maakt.

Het kantoor van Fujifilm Clay Studio2 biedt ontwerpers een unieke werkomgeving waarin ze kunnen werken, zich kunnen onderdompelen in hun ontwerpen en geïnspireerd kunnen raken door de natuurlijke schoonheid om hen heen. Het is een plek waar creativiteit en concentratie samenkomen, en waar ontwerpers kunnen gedijen in een omgeving die hun gevoeligheid voor de natuurlijke wereld bevordert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: 鄒琳
Afbeeldingscredits: 鄒琳
Projectteamleden: Director:Koji Aoki Design:Lin Su Design:Atsushi Fujita
Projectnaam: Clay Studio2
Projectklant: 鄒琳


Clay Studio2 IMG #2
Clay Studio2 IMG #3
Clay Studio2 IMG #4
Clay Studio2 IMG #5
Clay Studio2 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp