Yu Garden: Een Nieuwe Visie op Gemeenschapsleven

Gezondheid en Ecologie Centraal in Xiangkai Shangcheng Yu Garden

In de nasleep van de pandemie herdefinieert Xiangkai Shangcheng Yu Garden het concept van gemeenschapsleven door gezondheid en ecologie te integreren in de stedelijke omgeving.

De wereldwijde pandemie heeft de prioriteiten van mensen verschoven. Gezondheid staat nu bovenaan de lijst, niet alleen als noodzaak, maar als een levensstijlkeuze. In het hart van het Kuiwen District in China, biedt Xiangkai Shangcheng Yu Garden een antwoord op deze nieuwe behoefte met een gemeenschapshuis dat zich richt op gezondheid, sport, ecologie en veiligheid. Het ontwerp, een creatie van Zhijun Zhong, is een ode aan ecologische harmonie en biedt stadsbewoners een rustgevende omgeving.

De unieke eigenschappen van het ontwerp zijn duidelijk zichtbaar in de ligging: het project bevindt zich in het centrum van het Kuiwen District, waar bewoners kunnen genieten van de rivier, botanische tuinen, parken en pleinen. Het ontwerp bouwt voort op de stedelijke planning en streeft naar het creëren van een micro-ecosysteem dat gezondheid in het dagelijks leven integreert en een verlangen naar een beter leven aanwakkert.

De realisatie van het ontwerp maakt gebruik van hedendaagse ontwerptalen om de ruimtelijke orde te construeren, waarbij eenvoudige cirkelvormige en oppervlaktestructuren worden gebruikt om de ruimte vorm te geven. Elementen zoals bossen, grassen, zaden en vuurvliegjes worden geïntegreerd, waardoor een miniatuurecosysteem ontstaat dat de symbiose tussen architectuur en ecologie benadrukt.

De interactie binnen het ontwerp is gericht op het vergroten van de interactie en integratie tussen stad, milieu, mensen en ruimte. Door ruimtelijke relaties te benutten, wordt een micro-ecosysteem gecreëerd dat de kunst en connotaties van de ruimte uitbeeldt. De 'glowende bos', de 'plantenmuur' en de 'biologische corridor' tonen de diversiteit van soorten en symboliseren de harmonieuze co-existentie met de natuur.

Voltooid in mei 2023, is het project een toonbeeld van hoe architectuur en natuur kunnen samensmelten in een ruimte die zowel fysieke als psychologische behoeften bevredigt. Het ontwerp, dat een zilveren A' Design Award in de wacht sleepte, is niet alleen een technisch hoogstandje, maar ook een spirituele en artistieke verrijking voor de stad Weifang.

Xiangkai Uptown Yu Garden is niet alleen een plek waar natuur de stad omringt, maar ook een plek waar de stad groeit in harmonie met de natuur. Het is een ruimte waar mensen energie kunnen opdoen en terugkeren naar de meest comfortabele staat van leven, een toekomstbeeld dat nu al werkelijkheid wordt in Weifang.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhijun Zhong
Afbeeldingscredits: Zhijun Zhong
Projectteamleden: Zhijun Zhong
Projectnaam: Xiangkai Shangcheng Yu Garden
Projectklant: Herabenna


Xiangkai Shangcheng Yu Garden IMG #2
Xiangkai Shangcheng Yu Garden IMG #3
Xiangkai Shangcheng Yu Garden IMG #4
Xiangkai Shangcheng Yu Garden IMG #5
Xiangkai Shangcheng Yu Garden IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp