Restaurant May Cuisine: Een Kunstzinnige en Levendige Ruimte

Een Uniek Ontwerp van Jiannan Zhang

Inleiding:

Restaurant May Cuisine, gelegen in Yangzhou, Jiangsu Province, China, is een lokaal restaurant dat zich richt op creatieve en geïntegreerde gerechten. Met een oppervlakte van 290 vierkante meter en ruimte voor 60 gasten, is dit restaurant een ware visuele traktatie. Het ontwerp combineert lokale brandvoorschriften en de eigenschappen van de locatie om tot een optimale indeling te komen. Met de nadruk op de kleur rood en een ruimtelijke vormgeving die speelt met deconstructie en reconstructie, wordt er een visueel evenwicht gecreëerd.

Restaurant May Cuisine is ontworpen door Jiannan Zhang, een getalenteerde ontwerper die inspiratie haalde uit de volwassen kruisbes, ook wel bekend als de bayberry. De kleur van de volwassen kruisbes is prachtig en heeft een klassiek rood tintje. Dit diende als inspiratie voor het creëren van een commerciële ruimte die net zo levendig, sexy en artistiek is als de kruisbes zelf.

Het ontwerp van May Cuisine onderscheidt zich door het gebruik van geometrische blokken, arrays en andere constructietechnieken, evenals architecturale elementen om een artistieke sfeer te creëren. Het hoge plafond in het hart van de ruimte zorgt voor een evenwicht in het ruimtelijke ritme en verhoogt de interesse van de bezoekers. De bar is opvallend vergroot en het gebruik van verfijnd metaal contrasteert met de ruwe cementtextuur, wat zorgt voor een dramatisch effect.

Het ontwerp is gerealiseerd met behulp van verschillende technieken en materialen, waaronder vloerverf, multifunctionele verf, roestvrij staal, glas, stoffen kunst, staalplaat en terrazzo. Deze combinatie van materialen draagt bij aan de unieke uitstraling van May Cuisine.

De uitdagingen bij het ontwerpen van dit restaurant waren onder andere het niet mogen veranderen van de gevel in het winkelcentrum, het integreren van de Yangzhou City-stijl in de sfeer van het interieur en het verminderen van de commerciële attributen van de ruimte. Deze uitdagingen zijn echter met succes overwonnen, wat heeft geresulteerd in een uniek en opvallend ontwerp.

Het project begon in juni 2019 en werd voltooid in juli 2019, beide in Yangzhou. Gedurende het ontwerpproces werd er uitgebreid onderzoek gedaan naar de coördinatie en eenheid van het ontwerp en de commerciële logica. Het ontwerp van een commerciële ruimte moet niet alleen esthetisch en functioneel in balans zijn, maar ook andere aspecten verkennen. Het verlengen van de levensduur van het ontwerpresultaat is een belangrijke taak voor ontwerpers, gezien de snelle ontwikkeling van de samenleving en de veranderende behoeften van consumenten.

Het ontwerp van Restaurant May Cuisine is bekroond met de prestigieuze Zilveren A' Design Award in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze award erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp, dat zowel technisch als artistiek opmerkelijk is. Het ontwerp wekt positieve gevoelens op en laat een blijvende indruk achter.

Met zijn levendige en artistieke sfeer is Restaurant May Cuisine een unieke en opvallende bestemming voor liefhebbers van creatieve gerechten in Yangzhou.

Afbeeldingscredits: Hoofdafbeelding: ingallery Optionele afbeelding #1: ingallery Optionele afbeelding #2: ingallery Optionele afbeelding #3: ingallery Optionele afbeelding #4: ingallery


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jiannan Zhang
Afbeeldingscredits: Main image:ingallery Optional Image #1:ingallery Optional Image #2:ingallery Optional Image #3:ingallery Optional Image #4:ingallery
Projectteamleden: Jiannan Zhang
Projectnaam: May Cuisine
Projectklant: Jiannan Zhang


May Cuisine IMG #2
May Cuisine IMG #3
May Cuisine IMG #4
May Cuisine IMG #5
May Cuisine IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp