Een Liefdevolle Omhelzing: Een Woonhuis Geïnspireerd door Liefde en Zorg

Ontwerper Tsung Yu Lu Creëert een Uniek Woonhuis Geïnspireerd door de Geest van een Huidverzorgingsmerk

In dit artikel wordt een uniek woonhuisontwerp belicht dat de essentie van een liefdevolle omhelzing belichaamt. Ontworpen door Tsung Yu Lu, is het huis een perfecte weerspiegeling van de geest van het Taiwanese huidverzorgingsmerk "Boyfriend".

Het ontwerp van het huis is geïnspireerd op de eigenaren, een DINK-koppel. De gastvrouw is de oprichtster van "Boyfriend", een huidverzorgingsmerk in Taiwan. Dit inspireerde de ontwerper om het logo en de merkgeest van het bedrijf te incorporeren in de vele curvy elementen die symbolisch zijn voor een liefdevolle omhelzing. Het ontwerp maakt ook veelvuldig gebruik van lichte houtnerftinten en heeft een elegant Scandinavisch kleurenpalet. Natuurlijke, verfrissende tinten sieren de ruimte, waardoor het gevoel ontstaat dat men zich in de armen van een geliefde werpt en wordt verzorgd en verwend.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere, zijn de unieke eigenschappen. Het studiegedeelte, waar de gastvrouw veel nadruk op legt, wordt gedefinieerd door een glazen schuifdeur. De witte hoofdtoon dient om de ruimte te ontrommelen en er schoon en netjes uit te laten zien. In deze zuiver witte ruimte transformeert de muur het logo van het merk, met de cirkel en gele toon die een opkomende zon symboliseren. Dit correspondeert met de halfronde driedimensionale vorm van de kasten en straalt levendigheid uit als finishing touch.

Om het feng-shui probleem van chuantangsha - een direct zicht van de ingang naar de achterkant van de woning - op te lossen, integreert een scherm en een tv-muur op tactvolle wijze functionaliteit en visuele scheiding, waardoor het directe zicht vanaf de ingang zachtjes wordt belemmerd. In het bovenste deel van de tv-muur is wat glas ingebouwd, wat het natuurlijke licht van de Franse ramen in de woonkamer behoudt en het toelaat om door te dringen tot de ingang.

De woonkamer wordt gekenmerkt door lichte tinten, met een vleugje dageraadsgroen op de accentmuur dat leven en een poëtisch gevoel in de ruimte injecteert, evenals de gezellige, schone en energieke elementen van het merk van de gastvrouw voortzet. De hoofdslaapkamer geniet van natuurlijk licht van grote Franse ramen, met een coherente witte toon en lichte houtnerf om een comfortabel gevoel te accentueren.

Het project, voltooid in december 2021 in Kaohsiung City, Taiwan, is een prachtig voorbeeld van hoe ontwerp en merkidentiteit kunnen samensmelten om een unieke woonruimte te creëren. Het woningontwerp van Tsung Yu Lu, "Loving Hug", is bekroond met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

Als een liefdevolle omhelzing, is deze ruimte gevuld met liefde en genegenheid, en zorgt voor het gezin dat hier woont. Het is een perfect voorbeeld van hoe een huis meer kan zijn dan alleen een plek om te wonen - het kan een weerspiegeling zijn van wie we zijn en wat we waarderen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: TSUNG YU LU
Afbeeldingscredits: TSUNG YU LU
Projectteamleden: TSUNG YU LU
Projectnaam: Loving Hug
Projectklant: TSUNG YU LU


Loving Hug IMG #2
Loving Hug IMG #3
Loving Hug IMG #4
Loving Hug IMG #5
Loving Hug IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp