Longfor Origin: Een Unieke Benadering van een Verkoopcentrum

Een Meesterwerk van Cindy Jin

Inleiding:

In reactie op de toenemende homogeniteit van de vastgoedmarkt daagt ontwerper Cindy Jin het conventionele ontwerpgedachtegoed uit door het concept van een "de-verkoopcentrum" te introduceren. Het resultaat is de transformatie van Longfor Origin in een zeer gepersonaliseerde clubruimte die kunst, technologie, menswetenschappen, gezondheid, zaken, entertainment en privébanketten integreert, met het verkoopcentrum als verborgen functie.

Longfor Origin, gelegen in Shenyang, China, is een project dat begon in december 2021 en in april 2022 werd voltooid. Met een oppervlakte van 1400 vierkante meter is dit verkoopcentrum een ware blikvanger in de stad.

De unieke eigenschappen van Longfor Origin zijn te danken aan het astrolabe-ontwerp, waardoor de blauwe lucht op een tastbare manier wordt tentoongesteld. Overdag verlicht en verblindt het licht de ruimte terwijl het zich vermengt met de rondingen. 's Nachts wordt het omlijst met stukjes sterrenlicht. Dit stelt mensen in staat om hun verbeelding de vrije loop te laten terwijl ze worden vergezeld door een sterrenhemel.

De realisatie van dit ontwerp is mogelijk gemaakt door geavanceerde technologieën en technieken. De privé-eetruimte krijgt een gevoel van volgorde en diepte door de rechte lijnen en het mullioned wandontwerp, wat ook een net en ordelijk patroon creëert. De twee vloer-tot-plafond ramen verbeteren de transparantie en zuiverheid, en introduceren subtiel elegantie zonder te zwaar te zijn. In plaats van een grote massieve wand te gebruiken om de openbare ruimte op te splitsen, maakt de ontwerper gebruik van trappen om de ruimte een gevoel van gelaagdheid en driedimensionaliteit te geven.

De interactie met het ontwerp is een essentieel onderdeel van de ervaring. De dynamische spiraalvormige kroonluchter danst op de muziek en schittert met levendig licht en schaduwen, waardoor een gevoel van progressief ritme ontstaat en de kijker een meeslepende ervaring krijgt. Een spiraalvormige trap met een curry- en metallic textuur verbindt de twee verdiepingen. De vloeiende curves verzachten de randen en bereiken harmonie tussen schoonheid en betekenis. In het fitnessgedeelte wordt een helder uitzicht op de stad geboden, waar mensen zowel fysiek als mentaal kunnen ontspannen.

Vanuit het perspectief van sociale kringen tot de filosofie van ruimte, combineert het Longfor Origin Sales Center klassieke moderniteit met eigentijdse verfijning, waardoor een multi-belevingselite sociale club wordt gecreëerd. Dit ontwerp is bekroond met de prestigieuze Platinum A' Design Award in 2023, wat getuigt van zijn uitzonderlijke professionaliteit, genialiteit en bijdrage aan het welzijn van de samenleving.

Longfor Origin is niet zomaar een verkoopcentrum. Het is een meesterwerk dat de grenzen van design verlegt en een nieuwe standaard zet voor de vastgoedmarkt. Met zijn unieke benadering en aandacht voor detail biedt het een ongeëvenaarde ervaring aan de bezoekers. Het is een plek waar kunst, technologie en menselijkheid samenkomen en waar mensen kunnen genieten van een scala aan activiteiten en evenementen. Longfor Origin is echt een plek waar dromen werkelijkheid worden.

Afbeeldingscredits: Fotograaf Chuyituzhi en TheYears


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Cindy Jin
Afbeeldingscredits: Photographer Chuyituzhi and TheYears
Projectteamleden: Cindy Jin
Projectnaam: Longfor Origin
Projectklant: Cindy Jin


Longfor Origin IMG #2
Longfor Origin IMG #3
Longfor Origin IMG #4
Longfor Origin IMG #5
Longfor Origin IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp