Terug naar de Ware Aard: Een Woonhuis dat Openheid en Helderheid Maximaliseert

Een bekroond residentieel ontwerp van Hsuan Ting Kuo dat de essentie van thuis weerspiegelt

Terug naar de Ware Aard is een duplexwoning die een koppel deelt met hun moeder. Het kenmerkt zich door een ontwerp dat de openheid en helderheid van de indeling maximaliseert. Het is een ruimte die is verdeeld in hoofd- en secundaire domeinen die zowel een privéruimte voor persoonlijk gebruik als een gedeeld gedeelte voor familie-interactie omvat.

Hsuan Ting Kuo, een ervaren ontwerper, heeft een residentieel huis ontworpen dat de dagelijkse gewoonten en behoeften van de bewoners centraal stelt. De gangen die de ruimte verdelen, zijn verminderd en de hoofd- en secundaire stromen zijn geconfigureerd op basis van functionele behoeften. Dit maakt de ruimte tot een container van leven die zich richt op de dagelijkse gewoonten en behoeften van de bewoners.

Als fervent bergbeklimmer wenst de huiseigenaar de openheid en vreugde van het bereiken van de top zelfs thuis te ervaren. Daarom installeert het ontwerpteam een blauwgroene marmeren muur bij de ingang en versiert het plafond met driedimensionale rondingen om de prachtige contouren van bergkammen na te bootsen. Het woon-eetkamer gedeelte heeft een open indeling, en vanuit elke hoek lijkt het op een compleet schilderij zonder enige blinde vlek.

De woonkamer en de eetkamer worden gescheiden door het plafond, waarvan de indirecte verzonken verlichting de verlichting gelijkmatig en coherent maakt en waarvan de afgeschuinde randen ook de elegantie en het ritme versterken. De afgesneden TV-muur marmer laat opzettelijk een versmallende spleet achter die leidt van de woonkamer naar de voorouderlijke hal om de twee secties te verbinden. De smalle facetten van de marmeren sneden zijn bekleed met titanium-plated metaal.

De keuken is uitgerust met keukengerei voor zowel Chinese als westerse gerechten. Het Chinese gedeelte wordt afgebakend door een schuifdeur om te voorkomen dat rook en damp overal doordringen. In de westerse keuken is de witte kast coherent met de kleuren in de woon-eetkamer, en de steen die op de muren en de tegels wordt gebruikt, benadrukt verder de elegantie in het gedeelte.

De studie tussen de woonkamer en de hoofdslaapkamer is een overgang die, gedefinieerd door schuifdeuren van verschillende groottes en vitrinekasten, er netjes en ordelijk uitziet. De glazen schuifdeur tussen de studie en de woonkamer kan naar believen worden geopend en gesloten, zodat de mannelijke huiseigenaar de computer in de studie kan gebruiken terwijl de vrouwelijke huiseigenaar en zijn moeder zich in het bankgedeelte kunnen vermaken, elk genietend van hun aparte ruimtes en toch tegelijkertijd interactief zijn.

In overeenstemming met het karakter van de huiseigenaar, kenmerkt het ontwerp zich door lage chroma aardetinten om een eenvoudige maar grootse indeling te vormen. Naadloze stof maakt de muren compleet en creëert, samen met hardhouten nerven, een warm, huiselijk gevoel en accentueert lagen in de ruimte. Plechtig en sereen als een berg, is de residentie verfrissend en aangenaam, waardoor men terug kan gaan naar zijn ware aard, net zoals men zich voelt bij het bereiken van de top.

Dit ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp Award in 2023. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kuo Hsuan Ting
Afbeeldingscredits: Weimax Studio
Projectteamleden: TSAI HSIN HUA KUO HSUAN TING
Projectnaam: Back to One’s True Nature
Projectklant: Kuo Hsuan Ting


Back to One’s True Nature IMG #2
Back to One’s True Nature IMG #3
Back to One’s True Nature IMG #4
Back to One’s True Nature IMG #5
Back to One’s True Nature IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp