Toekomstige Deja Vu: Een Futuristisch Ontwerp voor een Woonhuis

Een unieke en flexibele leefruimte voor de moderne huiseigenaar

Inleiding

Het ontwerp van Kao Shih Chieh, genaamd "Toekomstige Deja Vu", biedt een unieke en flexibele leefruimte voor de moderne huiseigenaar. Geïnspireerd door het decentralisatieconcept van de metaverse, combineert dit ontwerp op delicate wijze technologie, menselijkheid en hedendaagse kunst. Met behulp van een open indeling, lichtstrips, veelzijdig meubilair en zorgvuldig gekozen verf en materialen, creëert dit ontwerp een ruimte die klaar is voor de toekomst.

Body

Het bijzondere aan dit ontwerp is de mogelijkheid om verschillende flexibele scenario's te creëren voor de bewoner. Door gebruik te maken van lichtstrips als virtuele scheidingswanden, ontstaat er een visueel effect van zwevende ruimte, zoals te zien is in sciencefictionfilms. Bovendien fungeert een draaibare bank als het middelpunt van de ruimte, waardoor er nog meer flexibiliteit ontstaat.

Het ontwerp richt zich op de behoeften van de huidige bewoner, maar houdt ook rekening met toekomstige veranderingen. De privéruimtes, waaronder de hoofdslaapkamer, een kamer voor de ouders van de bewoner en een logeerkamer die ook dienst kan doen als toekomstige kinderkamer, zijn als eerste opgezet. De openbare ruimtes zijn volledig open en worden verbonden door een centrale gang. Een veelzijdige bank in de woonkamer zorgt voor een open verbinding tussen de woonkamer, de studeerkamer en de keuken met een kookeiland aan de andere kant.

Om een technologische sfeer te creëren, worden lichtstrips, reflecterend zwart glas en spiegelachtige materialen gebruikt. Tegelijkertijd is de hele ruimte bedekt met grijze verf om een elegante en warme sfeer te creëren. In bepaalde delen van de ruimte worden levendige kleuren zoals zwart, blauw en rood gebruikt om een eigentijdse esthetiek te benadrukken.

Conclusie

Het ontwerp "Toekomstige Deja Vu" biedt een unieke en flexibele leefruimte voor de moderne huiseigenaar. Met zijn futuristische uitstraling en slimme indeling is dit ontwerp een voorbeeld van innovatie en technologie in de architectuur en het interieurontwerp. Door gebruik te maken van lichtstrips, veelzijdig meubilair en zorgvuldig gekozen materialen, creëert dit ontwerp een ruimte die klaar is voor de toekomst.

Met zijn unieke kenmerken en flexibele indeling biedt "Toekomstige Deja Vu" een inspirerende en functionele leefruimte voor de moderne huiseigenaar. Dit ontwerp laat zien hoe technologie en menselijkheid harmonieus kunnen samenkomen in een eigentijdse en innovatieve woonomgeving.

Met zijn erkenning als winnaar van de Bronze A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp, bevestigt "Toekomstige Deja Vu" zijn status als een uitstekend en creatief ontwerp dat zowel functioneel als esthetisch waardevol is. Dit ontwerp draagt bij aan de verbetering van de kwaliteit van leven en laat zien hoe innovatie en technologie de wereld kunnen verrijken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: KAO SHIH CHIEH
Afbeeldingscredits: KAO SHIH CHIEH
Projectteamleden: KAO SHIH CHIEH
Projectnaam: Future Deja Vu
Projectklant: KAO SHIH CHIEH


Future Deja Vu IMG #2
Future Deja Vu IMG #3
Future Deja Vu IMG #4
Future Deja Vu IMG #5
Future Deja Vu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp