Taipei 101 Observatory Entry Plaza: Een Poort naar Taiwan's Rijke Cultuur

Een Innovatief Ontwerp van Tai+Associates dat Natuur en Technologie Combineert

Geïnspireerd door de adembenemende kustlijn van Taiwan, heeft Tai+Associates een innovatief ontwerp gecreëerd voor de Taipei 101 Observatory Entry Plaza. Door het gebruik van gebogen LED-schermwanden en een scala aan verlichtingsopties, biedt het ontwerp een meeslepende visuele ervaring die een blijvende indruk achterlaat bij bezoekers.

De Taipei 101 Observatory Entry Plaza, gelegen op de 5e verdieping van het iconische Taipei 101-gebouw, fungeert als de toegangspoort voor toeristen om de rijke cultuur en geografie van Taiwan te ervaren. Het doel van het ontwerp is om een gastvrije en onvergetelijke ervaring voor bezoekers te creëren, terwijl ook de commerciële voordelen worden gemaximaliseerd. In de 30 minuten voor en na hun bezoek aan het observatorium op de 88e verdieping, richt het ontwerp zich op het vervullen van de mentale behoeften van de toeristen, het beheren van wachtrijen en het aanbieden van verfrissingen en souvenirs.

De unieke eigenschappen van het ontwerp omvatten wandlampen die uniek zijn uitgesneden met familienamen geschreven in traditionele karakters, terwijl de receptie is ontworpen om de hoogste piek van Taiwan, Jade Mountain, te vertegenwoordigen. Het ontwerp maakt gebruik van verschillende veranderende/lichtplaten die aan het plafond hangen als de topografie en geografie van Taiwan, die het verleden, heden, toekomst en mensen van over de hele wereld met elkaar verbinden.

De uitdagingen van het project waren onder meer de locatie in een zeer druk toeristisch gebied en de noodzaak om de bouwwerkzaamheden alleen 's nachts uit te voeren. Ondanks deze uitdagingen heeft het team van Tai+Associates een ruimte gecreëerd die zowel visueel aantrekkelijk als functioneel is.

Het project heeft de prestigieuze A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, vertonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van het leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Met zijn innovatieve ontwerp en aandacht voor detail, heeft de Taipei 101 Observatory Entry Plaza een nieuwe standaard gezet voor openbare ruimtes en heeft het een blijvende indruk achtergelaten op bezoekers van over de hele wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tai Chen
Afbeeldingscredits: Image #1 : Tai+Associates Blake Wang Image #2 : Tai+Associates Blake Wang Image #3 : Tai+Associates Blake Wang Image #4 : Tai+Associates Blake Wang Image #5 : Tai+Associates Blake Wang
Projectteamleden: GM: Tai Chen VP: Chen Te chang Designer: Pei Ying Lin Designer: Ya Wei Cheng Constrution Manager: Wen Jen Ni
Projectnaam: Taipei 101 Observatory Entry Plaza
Projectklant: Tai Chen


Taipei 101 Observatory Entry Plaza IMG #2
Taipei 101 Observatory Entry Plaza IMG #3
Taipei 101 Observatory Entry Plaza IMG #4
Taipei 101 Observatory Entry Plaza IMG #5
Taipei 101 Observatory Entry Plaza IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp