Minimalism Realm: Een Puur en Consistent Ontwerp

Een project geïnspireerd door zuiverheid en minimalisme

Inleiding

Het project genaamd "Minimalism Realm" van Chiyan Interior Design is geïnspireerd door het concept van zuiverheid. Het doel is om de klant een pure ruimte te bieden waarin stabiliteit en innerlijke rust centraal staan. Het ontwerpteam heeft gedurfd gekozen voor een enkele kleur als hoofdelement, waardoor de minimalistische stijl wordt versterkt. Met zwevende kasten en subtiele rondingen worden de hoogtepunten van de ruimte benadrukt.

Unieke eigenschappen van het ontwerp

Het project maakt gebruik van verschillende ontwerptechnieken om consistentie en zuiverheid te benadrukken. Het ontwerpteam heeft gekozen voor een neutrale kleur als basis en heeft deze gecombineerd met natuurlijke tinten en een lichte kleur om een textuurrijke sfeer te creëren. Om de consistentie van de ruimte te waarborgen, is de scheidingswand in het openbare gedeelte verwijderd. De televisiewand is op een zwevende manier gepresenteerd, wat zorgt voor een spel van licht en schaduw. Door gebruik te maken van verschillende materialen met verschillende reflecterende eigenschappen, krijgt de enkele kleur een veelzijdigere uitstraling.

Realisatietechnologie

Voor de realisatie van het ontwerp zijn verschillende materialen gebruikt, waaronder PANDOMO milieuvriendelijke naadloze vloeren, milieuvriendelijke latexverf en micro-cement milieuvriendelijke naadloze verf. Het ontwerpteam heeft bewust gekozen voor een minimale hoeveelheid decoratieve technieken en een beperkt aantal bouwmaterialen. De eigenschappen van de materialen zijn gebruikt om de muren en meubels een zijdeachtige uitstraling te geven en de verschillende looks van de enkele kleur subtiel tot uiting te brengen.

Specificaties van het ontwerp

Het project betreft een nieuw opgeleverde woning met een totale oppervlakte van 92,5 vierkante meter. De indeling omvat twee slaapkamers, een woonkamer en een eetkamer. Naast de enkele kleur zijn ook de indeling en visuele lijnen zeer intuïtief. Door gebruik te maken van ronde elementen om balken en kolommen te bedekken en de ruimte te organiseren, wordt de functie in elke ruimte duidelijk weergegeven. De zwevende televisiewand zorgt voor veranderingen in licht en schaduw, waardoor de bewoner kan genieten van de interactie met licht en schaduw in de ruimte.

Uitdagingen en resultaten

De grootste uitdaging van dit project was het overwinnen van de eentonigheid die kan ontstaan bij een ontwerp met een enkele kleur. Door de scheidingswanden die het licht blokkeerden te verwijderen, kon de ruimte worden verlicht en ontstond er een gevoel van openheid. Licht van verschillende helderheid valt op verschillende materialen, waardoor een unieke uitstraling en een subtiele textuur ontstaan.

Conclusie

Het minimalistische ontwerp van "Minimalism Realm" zorgt niet alleen voor een fysieke ervaring, maar resoneert ook met de innerlijke zuiverheid van de bewoner. Door kleur en design te combineren, verkent het ontwerpteam de diepste gevoelens van de mens. Met behulp van ronde elementen, bouwmaterialen en licht en schaduw wordt een gevoel van schoonheid gecreëerd en worden de details op delicate wijze gepresenteerd.

Afbeeldingcredits: Chiyan Interior Design

Awards en erkenning: "Minimalism Realm" heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chiyan Interior Design
Afbeeldingscredits: Chiyan Interior Design
Projectteamleden: Vincent Li, Hsiao-Jou Wang
Projectnaam: Minimalism Realm
Projectklant: Chiyan Interior Design


Minimalism Realm IMG #2
Minimalism Realm IMG #3
Minimalism Realm IMG #4
Minimalism Realm IMG #5
Minimalism Realm IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp