De Hyatt Residence: Een Huis Ontworpen voor de Toekomst

Li Lang creëert een woning die voldoet aan de behoeften van een gezin op elke leeftijd

De Hyatt Residence, ontworpen door Li Lang, is een huis dat de verschillende behoeften van gezinsleden op elke leeftijd maximaliseert. Het project, dat in 2020 in Changsha begon en in 2021 werd voltooid, is bekroond met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2022.

Li Lang en zijn team hebben diep nagedacht over de beste manier om ruimtes redelijk toe te wijzen aan elk gezinslid, rekening houdend met hun activiteiten en opslagbehoeften. Ze hebben ook rekening gehouden met de behoeften van oudere gezinsleden. Het resultaat is een functioneel flexibele ruimte die geschikt is voor diverse groepsactiviteiten, met overvloedig natuurlijk licht in elke hoek.

Het unieke aan dit project is dat het de verschillende behoeften van gezinsleden maximaliseert, waardoor ze samen kunnen leven terwijl ze hun eigen relatief onafhankelijke ruimtes hebben. Het is geschikt voor het verouderingsproces in de komende 20 jaar en voldoet aan de verschillende eisen van gezinsleden op verschillende leeftijden. Tegelijkertijd doorbreekt het team het oorspronkelijke aparte drie verdiepingen tellende patroon om rijke ruimtelijke lagen te creëren door middel van vloerontwerpen met verschillende vormen en maten die in meerdere richtingen uitstrekken.

De woning beslaat in totaal 360 vierkante meter. De ontwerpers hebben de bestaande betonnen trap gedemonteerd om de lift probleemloos te installeren, waardoor er ruimte is voor een lobby en opslagruimte. Rekening houdend met het gebruik, voegden ze een trap toe in de woonkamer om de eerste en tweede verdieping te verbinden. De liftkamer op de eerste verdieping fungeert ook als een hal, waar gezinsleden veel goederen kunnen opbergen en hun schoenen kunnen verwisselen. Deels hoge plafonds maken de hele leefruimte visueel interessanter.

De uitdagingen van dit project waren om de verschillende behoeften van verschillende gezinsleden maximaal te voldoen, hen te laten samenleven terwijl ze hun eigen relatief onafhankelijke ruimtes hebben. Het is geschikt voor het verouderingsproces in de komende 10-20 jaar, evenals voldoet aan de verschillende eisen van gezinsleden op verschillende leeftijden. Tegelijkertijd doorbreken ze het oorspronkelijke aparte drie verdiepingen tellende patroon om rijke ruimtelijke lagen te creëren door middel van vloerontwerpen met verschillende vormen en maten die in meerdere richtingen uitstrekken.

De Hyatt Residence is een voorbeeld van hoe een huis kan worden ontworpen om aan de behoeften van een gezin op elke leeftijd te voldoen. Het project toont de innovatie en creativiteit van Li Lang en zijn team, en hun vermogen om een woning te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award op zak, is de Hyatt Residence een bewijs van de uitmuntendheid en innovatie in het ontwerp van Li Lang. Het is een huis dat is ontworpen voor de toekomst, met het oog op de behoeften van een gezin op elke leeftijd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: LI Lang
Afbeeldingscredits: LI Lang
Projectteamleden: Li Lang,Chen Wenhua
Projectnaam: The Hyatt Residence
Projectklant: LI Lang


The Hyatt Residence IMG #2
The Hyatt Residence IMG #3
The Hyatt Residence IMG #4
The Hyatt Residence IMG #5
The Hyatt Residence IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp