Centrsvet's Infinity Freelight: Een baanbrekende ecologisch veilige lichtoplossing

De Infinity Freelight van Centrsvet, een innovatieve, ecologisch veilige lichtoplossing die de grenzen van design en technologie verlegt.

Centrsvet, een toonaangevend merk in de verlichtingsindustrie, heeft de Infinity Freelight ontworpen, een revolutionaire lichtoplossing die zowel esthetisch als ecologisch verantwoord is. Deze unieke lichtbron, die de volledige oppervlakte benut voor lichtuitstraling, is een perfecte combinatie van design, innovatie en duurzaamheid.

De Infinity Freelight is ontworpen met het idee om een ecologisch veilige lichtoplossing voor interieurs te creëren. Het resultaat is een cilindrische spoorlamp voor het Infinity-systeem die licht uitstraalt over de volledige 360° van zijn oppervlak. Dankzij de flexibele neon kan de lamp in elke gewenste vorm worden gevormd, waardoor unieke lichtcomposities en kunstobjecten kunnen worden gecreëerd. De lamp is verkrijgbaar in lengtes van 1,6 m of 5 m en is eenvoudig te installeren in het spoor. Een gepatenteerde Dali-klik mechanische fixatieadapter garandeert dat de lamp niet uitvalt. De lage spanning zorgt voor volledige elektrische veiligheid.

De technologie achter de Infinity Freelight is even indrukwekkend als het design. De flexibele neon die in alle FREELIGHT-lampen wordt gebruikt, is geurloos, stoot geen schadelijke chemicaliën uit en is volledig ecologisch veilig. De lampen zijn gecertificeerd voor biologische en ecologische veiligheid: ze kunnen worden gebruikt in woonomgevingen, gemeenschappelijke ruimtes en kinderdagverblijven, evenals in kantoorruimtes.

De ontwerpers van de Infinity Freelight hebben uitgebreid onderzoek gedaan om de veiligheid van hun product te waarborgen. Ze hebben de aanwezigheid van een aantal potentieel gevaarlijke chemicaliën getest: benzeen, fenol, formaldehyde, lood, cadmium, chroom, kwik, arseen, selenium, barium, en vele anderen in verschillende omgevingen. Veel fasen van testen bevestigden de veiligheid van de FREELIGHT-serie lampen, toonden geen aanwezigheid van migratie van schadelijke chemicaliën van het materiaal naar de omgeving.

De Infinity Freelight is niet alleen een technologisch hoogstandje, maar ook een prijswinnaar. Het ontwerp heeft de prestigieuze Gouden A' Lighting Products and Fixtures Design Award 2022 gewonnen, een erkenning voor wonderbaarlijke, uitstekende en trendsettende creaties die de genie en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen.

Met de Infinity Freelight heeft Centrsvet een product gecreëerd dat echt uniek is in zijn soort. Het is een perfect voorbeeld van hoe design, technologie en duurzaamheid kunnen samenkomen om iets werkelijk bijzonders te creëren. Het is een lichtoplossing die niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook veilig is voor het milieu en de mensen die het gebruiken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CENTRSVET
Afbeeldingscredits: Photographs: Mikhail Lomakin Retouching: Alfiya Mankina Video: Oleg Evseev
Projectteamleden: Engineers: Georgy Skotchenko, Alexander Vorontsov
Projectnaam: Freelight
Projectklant: CENTRSVET


Freelight IMG #2
Freelight IMG #3
Freelight IMG #4
Freelight IMG #5
Freelight IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp