Lampencollectie van Ariel Palanzone: Een Innovatieve Samensmelting van Licht en Kunst

Unieke Verlichtingsobjecten die de Grenzen van Functionaliteit en Sculptuur Verleggen

De Argentijnse ontwerper Ariel Palanzone heeft een persoonlijke collectie van lampen gecreëerd die een innovatieve benadering biedt van verlichtingsobjecten. Deze lampen vervullen niet alleen hun primaire functie, maar hebben ook een sterke sculpturale lading die ze uniek maakt in hun soort.

De collectie bestaat uit twee opvallende ontwerpen: een vloerlamp en een nachtkastlamp. Beide ontwerpen zijn geïnspireerd door de kunstwerken van hedendaagse abstracte beeldhouwers zoals Jean Arp en Ernesto Neto. Bovendien is Palanzone sterk beïnvloed door de Japanse ontwerpstijl, waar imperfectie van vormen wordt omarmd om warmte aan de omgeving toe te voegen.

De vloerlamp is een eerbetoon aan de kinetische kunst en heeft een gearticuleerde en flexibele structuur waarmee de gebruiker het licht naar wens kan richten. Dit zorgt voor een interactieve ervaring en stelt de gebruiker in staat om de sfeer in de ruimte aan te passen aan zijn of haar behoeften.

De nachtkastlamp heeft de vorm van een gebeten appel en speelt met de metafoor van licht als bron van creativiteit. Deze lamp is ontworpen om de gebruiker te inspireren en te stimuleren tijdens het studeren of lezen. De unieke vorm en het diffuse licht creëren een sfeer van rust en concentratie.

Wat deze collectie echt onderscheidt, is de sensualiteit van de gebogen vormen. Of het nu gaat om concave of convexe vormen, de spanning en dynamiek die ze genereren, voegen een innovatieve waarde toe aan de stukken. Bovendien is er gekozen voor het gebruik van translucente materialen die het licht op een diffuse manier doorlaten, waardoor de collectie een mysterieuze en intrigerende sfeer krijgt.

Deze lampen worden vervaardigd met behulp van 3D-printen in flexibel materiaal. Dit stelt de ontwerper in staat om de complexe vormen en details van de ontwerpen nauwkeurig te realiseren.

De specificaties van de lampen zijn als volgt: de vloerlamp heeft een hoogte van 120 cm, een breedte van 35 cm en een diepte van 25 cm. De nachtkastlamp heeft een hoogte van 21 cm, een breedte van 10 cm en een diepte van 10 cm.

Deze lampencollectie is ontworpen door Ariel Palanzone en Alberto Palanzone. Ze hebben samengewerkt om de perfecte balans te vinden tussen conceptuele ideeën en technische uitvoerbaarheid. Het behouden van de minimalistische, verfijnde en elegante essentie van de collectie was altijd een prioriteit.

Deze unieke lampencollectie is tentoongesteld op verschillende beurzen en kunst- en designruimtes in Buenos Aires van augustus tot december 2022.

Deze innovatieve lampencollectie van Ariel Palanzone heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Lighting Products and Fixtures Design in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De collectie wordt geprezen om de integratie van industriestandaarden en competente technische kenmerken, waardoor ze bijdragen aan een betere wereld.

Laat je betoveren door de unieke combinatie van functionaliteit en sculptuur in de lampencollectie van Ariel Palanzone. Deze verlichtingsobjecten tillen de esthetiek van je interieur naar een hoger niveau en voegen een vleugje kunstzinnigheid toe aan elke ruimte.

Beeldcredits: arielpalanzone.studio ®


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ariel Palanzone
Afbeeldingscredits: arielpalanzone.studio ®
Projectteamleden: Ariel Palanzone and Alberto Palanzone
Projectnaam: Lamps Collection
Projectklant: Ariel Palanzone


Lamps Collection IMG #2
Lamps Collection IMG #3
Lamps Collection IMG #4
Lamps Collection IMG #5
Lamps Collection IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp