Greenery: Een Verfijnde en Unieke Bank met een Vleugje Natuur

Een Meesterwerk van Shibing Yang

Met de impact van Covid heeft de fragiele verbinding tussen ons en de natuur opnieuw een kritieke klap gekregen. De ontwerper vindt het belangrijk om biophilic design ook toe te passen in meubelontwerp.

Geïnspireerd door de sfeervolle atmosfeer van de Oosterse theecultuur, wilde de ontwerper deze rust overbrengen met een meubelstuk. Het ontwerp is geïnspireerd op oude Chinese architectuur en lijkt op een deel van een oude tuinpaviljoen, maar de minimalistische silhouet en de metalen plantenbak geven het een eigentijds karakter.

Greenery is een bank die is ontworpen om te integreren met verschillende planten. Het concept is ontstaan uit de Oosterse theecultuur en heeft een vleugje van de oude Chinese tuin, waar je houten paviljoenen omringd door water en groen kunt zien. Het oorspronkelijke idee achter het ontwerp van dit meubelstuk is om een organische combinatie van meubels en planten te creëren, als reactie op onze aangeboren neiging om verbinding te zoeken met de natuur. Daarom kan de bank zowel in huiselijke ruimtes als in openbare ruimtes worden geplaatst.

Greenery Bench maakt gebruik van milieuvriendelijk hout als structuurmateriaal, met houtfineer als buitenmateriaal. De plantenbak aan de zijkant is gemaakt van roestvrij staal en de zitkussens zijn bekleed met leer en gevuld met polyurethaanschuim.

De afmetingen van de bank zijn 1600 mm breed x 440 mm diep x 430 mm hoog.

Met het oog op het welzijn van het grote publiek is Greenery Bench een poging om in te spelen op deze trend in de praktijk van meubelontwerp. Het streeft ernaar om een meer natuurlijke omgeving te creëren in gebouwen, waar mensen 90% van hun tijd doorbrengen. Het uiterlijk van de bank heeft een vleugje van de oude Chinese tuin en gecombineerd met planten vormt het een verkleinde tuinpaviljoen waar vrienden of individuen kunnen ontspannen en genieten van hun tijd van de dag.

Greenery Bench is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Meubelontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid belichamen. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie, en tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Projectteamleden: Shibing Yang
Projectnaam: Greenery
Projectklant: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd


Greenery IMG #2
Greenery IMG #3
Greenery IMG #4
Greenery IMG #5
Greenery IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp