Revolutionair Stapelbaar: THA Stoel van Jun Nakano

Een Nieuwe Kijk op Stapelbare Stoelen

De THA stoel, ontworpen door Jun Nakano, breekt met de traditionele beperkingen van stapelbare stoelen door een innovatieve benadering die zowel van voren als van achteren stapelen mogelijk maakt.

De zoektocht naar functionaliteit en esthetiek in meubeldesign heeft geleid tot de creatie van de THA stoel, een ontwerp dat de conventies van stapelbare stoelen uitdaagt. Jun Nakano, de ontwerper achter dit innovatieve meubelstuk, heeft de manier waarop stoelen worden gestapeld heroverwogen. Door de positionering en verwerking van de poten en armleuningen aan te passen, heeft Nakano een stoel ontworpen die vanaf de achterkant gestapeld kan worden, een praktische oplossing die nog niet eerder werd gezien in de meubelindustrie.

De THA stoel is niet zomaar een stoel met vier poten en armleuningen; het is een symbool van creatieve vrijheid en technische innovatie. De mogelijkheid om de stoel vanaf de achterkant te stapelen, biedt een nieuwe dimensie van gemak en efficiëntie. Deze functionaliteit is bijzonder handig wanneer men stoelen wil stapelen in ruimtes waar een tafel de bewegingsvrijheid beperkt. Het gepatenteerde ontwerp van Nakano heeft niet alleen de manier waarop stoelen worden gestapeld veranderd, maar ook de manier waarop ze worden geproduceerd.

De realisatie van de THA stoel is een toonbeeld van slimme productietechnologie. De rugleuning heeft een vloeiende kromming die stevige ondersteuning biedt, terwijl de armleuningen een mix van rechte en gebogen lijnen bevatten. Deze combinatie van vormen vermindert de noodzaak van handmatige arbeid en draagt bij aan kostenbesparing. Het ontwerp streeft naar eenvoud en functionaliteit, waarbij overbodige versieringen worden vermeden en de nadruk ligt op een strakke en doelmatige structuur.

De technische specificaties van de THA stoel zijn indrukwekkend: met een breedte van 650mm, diepte van 540mm en hoogte van 820mm, biedt deze stoel comfort zonder in te boeten aan stijl. Het is een ontwerp dat zich onderscheidt door zijn innovatieve benadering van stapelbaarheid en zijn strakke lijnenspel. Nakano's ontwerp is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een esthetische aanvulling op elke ruimte.

De THA stoel, die in 2019 gepatenteerd werd en in 2021 voor het eerst werd gepresenteerd in Tokio, heeft al erkenning gekregen met de toekenning van de Bronzen A' Meubelontwerp Award in 2024. Deze prijs wordt uitgereikt aan ontwerpen die blijk geven van uitzonderlijke creativiteit en vindingrijkheid, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van het leven. Nakano's THA stoel is een voorbeeld van hoe design en technologie kunnen samenkomen om ons dagelijks leven te verrijken.

Jun Nakano's THA stoel is meer dan een zitmeubel; het is een statement van innovatie en designintelligentie. Met zijn eenvoudige, maar functionele ontwerp en de mogelijkheid om op een nieuwe manier te stapelen, is de THA stoel een baanbrekend product dat de manier waarop we denken over meubeldesign verandert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jun Nakano
Afbeeldingscredits: All image and video rights are reserved by Jun Nakano.
Projectteamleden: Jun Nakano
Projectnaam: THA
Projectklant: Jun Nakano


THA IMG #2
THA IMG #3
THA IMG #4
THA IMG #5
THA IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp