Comfortabele lounge stoel brengt herinneringen tot leven

Memory Growth - Een ontwerp van Yunyun Chen

Inleiding

De Memory Growth is een comfortabele lounge stoel die is geïnspireerd op de traditionele rugleuningstoel uit het huis van de grootmoeder van ontwerper Yunyun Chen. Met dit ontwerp wilde Chen de traditionele houten meubels vervangen door een modern design en een lounge stoel creëren die herinneringen en groei oproept. De verschillende kleuren van de stoel dragen verschillende groeimomenten met zich mee en openen de innerlijke herinneringen van mensen aan goede momenten.

De Memory Growth is een lounge stoel die is ontworpen voor comfort en gebaseerd is op de groeimomenten van degenen die zijn geboren in de jaren 80. Het ontwerp maakt gebruik van eenvoudige lijnen en comfortabele zachte kussens, waardoor het perfect past in moderne interieurs. De moderne stijl en trendy kleuren voegen smaak toe aan het leven in huis. De Memory Growth is geschikt voor verschillende ruimtes en is eenvoudig te monteren.

Het hoofdframe van de Memory Growth is gemaakt van gebogen en gelast rond buizen. Bij het lassen van de buizen is er speciale aandacht besteed aan de esthetiek en stevigheid van de lasnaden. De lasnaden worden eerst bijgesneden en vervolgens volledig gelast en gepolijst. Het kussen en de rugleuning zijn gemaakt van vormgevend katoen en houten platen, die vervolgens met schroeven aan het hoofdframe worden bevestigd. Het vormgevende katoen zorgt ervoor dat het kussen en de rugleuning er esthetisch uitzien en tegelijkertijd comfortabel zijn om op te zitten.

De afmetingen van de Memory Growth zijn 900 mm breed, 780 mm diep en 850 mm hoog.

De Memory Growth is ontworpen door Yunyun Chen, in samenwerking met Pingan Xue en Youjin Song. Het project begon in maart 2021 in Zhengzhou en werd voltooid in augustus 2021, ook in Zhengzhou.

Met de Memory Growth wilde het ontwerpteam inspelen op de toenemende angst in het moderne leven en mensen de mogelijkheid bieden om comfort en geluk te vinden in hun eigen huis. Het ontwerp is geïnspireerd op traditionele Chinese rugleuningstoelen en wil mensen warmte en zorg bieden zoals ze die in de jaren 80 hebben ervaren. Door middel van comfortabele begeleiding in moderne interieurs hoopt de Memory Growth goede herinneringen over te brengen en een gevoel van onschuldig geluk toe te voegen aan het dagelijks leven.

Het ontwerpproces van de Memory Growth bracht verschillende uitdagingen met zich mee, zoals het bestuderen van de structuur en ambachtelijke vaardigheden van de stoel, het vinden van de juiste kleurencombinaties en het perfect combineren van comfort en stevigheid. Daarnaast was het een uitdaging om de herinneringen van mensen aan de jaren 80 tot leven te brengen.

De Memory Growth is niet alleen een comfortabele lounge stoel, maar ook een metgezel die de groeimomenten van degenen die zijn geboren in de jaren 80 met zich meedraagt. Met zijn vloeiende lijnen en zachte kussens biedt de stoel zowel schoonheid als comfort. De trendy kleurencombinaties passen perfect in moderne interieurs en maken de Memory Growth geschikt voor verschillende ruimtes. Met de Memory Growth worden goede herinneringen tot leven gebracht en wordt het geluk in huis vergroot.

De Memory Growth heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. De Memory Growth wordt geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden, en brengt positieve gevoelens, verbazing en verwondering teweeg.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ZIEL HOME FURNISHING TECHNOLOGY CO.,LTD
Afbeeldingscredits: ZIEL HOME FURNISHING TECHNOLOGY CO.,LTD
Projectteamleden: Designer: Yunyun Chen Designer: Pingan Xue Designer: Youjin Song
Projectnaam: Memory Growth
Projectklant: ZIEL HOME FURNISHING TECHNOLOGY CO.,LTD


Memory Growth IMG #2
Memory Growth IMG #3
Memory Growth IMG #4
Memory Growth IMG #5
Memory Growth IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp