De Laag Kruk: Een Meesterwerk van Duurzaam Ontwerp

Fuma Fujiwara's Innovatieve Meubelstuk Brengt Okinawaanse Bomen tot Leven

De Laag kruk, ontworpen door Fuma Fujiwara, is een uniek meubelstuk dat de diversiteit en schoonheid van Okinawaanse bomen viert. Deze innovatieve creatie, die de A' Furniture Design Award 2023 won, is een perfect voorbeeld van duurzaam ontwerp en vakmanschap.

Fuma Fujiwara, een ontwerper gevestigd in Okinawa, heeft een unieke benadering van meubelontwerp ontwikkeld. Geïnspireerd door de rijke vegetatie en cultuur van zijn thuisland, heeft Fujiwara de Laag kruk gecreëerd, een meubelstuk dat negen verschillende soorten Okinawaanse bomen belicht. Het ontwerp is een eerbetoon aan de unieke kenmerken van deze bomen, zoals hun kleur, geur en textuur.

Wat de Laag kruk onderscheidt van andere meubelstukken, is het gebruik van klein-diameter bomen en resthout. In Okinawa worden bomen vaak gekapt vanwege natuurrampen en weguitbreidingen. Fujiwara heeft deze situatie aangegrepen om een nieuw soort meubel te creëren, dat deze 'afvalmaterialen' opwaardeert en een nieuwe waarde geeft aan de kleurrijke "Okinawa-boom".

De Laag kruk is zorgvuldig vervaardigd met behulp van een verscheidenheid aan houtsoorten, waaronder de kamferboom, Melia azedarach, Magnolia compressa, Castanopsis sieboldii, Acacia confusa, Pinus luchuensis, Tetradium glabrifolium, Trema orientalis, en Podocarpus macrophyllus. De poten van de kruk zijn gemaakt van Acacia confusa, en het geheel is afgewerkt met bijenwas.

De interactie met de Laag kruk is ontworpen om comfortabel en eenvoudig te zijn. De handgesneden zitting heeft een zachte helling en een inkeping in het midden die zachtjes de taille omarmt. De zitting en poten van de kruk kunnen worden gedemonteerd, waardoor het meubelstuk compact en draagbaar is. Het kan worden vervoerd in platte verpakkingen en bij montage kan het onmiddellijk worden vervaardigd door simpelweg de poten in te voegen.

Het ontwerpproces van de Laag kruk begon in januari 2023 in Okinawa. Het eerste exemplaar werd in maart 2023 voltooid en tentoongesteld op de Tokyo International Furniture Fair (IFFT). Het project was een reactie op de afnemende beschikbaarheid van grote stukken hout in Okinawa, en het resultaat is een prachtig voorbeeld van hoe kleinere materialen op een duurzame manier kunnen worden gebruikt.

De Laag kruk is een prachtig eerbetoon aan de natuurlijke schoonheid van Okinawa, en een bewijs van de creativiteit en innovatie van Fuma Fujiwara. Met zijn unieke ontwerp en duurzame benadering van materiaalgebruik, is de Laag kruk een meubelstuk dat zowel esthetisch als ecologisch bewust is.

De Laag kruk is een winnaar van de prestigieuze A' Furniture Design Award in 2023, een erkenning voor top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze prijs is een bevestiging van de bijzondere waarde van de Laag kruk en het unieke verhaal dat het vertelt over de bomen van Okinawa.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: FUMA FUJIWARA
Afbeeldingscredits: [Image # 1: Photographer Fuma Fujiwara, Layer Stool, 2023] [Image # 2: Photographer Fuma Fujiwara, Layer Stool, 2023] [Image # 3: Photographer Fuma Fujiwara, Layer Stool, 2023] [Image # 4: Photographer Fuma Fujiwara, Layer Stool, 2023] [Image # 5: Photographer Fuma Fujiwara, Layer Stool, 2023]
Projectteamleden: FUMA FUJIWARA
Projectnaam: Layer
Projectklant: FUMA FUJIWARA


Layer IMG #2
Layer IMG #3
Layer IMG #4
Layer IMG #5
Layer IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp