Wall V4: Een Revolutionaire TV-Standaard van Nakamura Co.

De Toekomst van TV-Standaards: Ruimtebesparend, Veelzijdig en Esthetisch

In een tijd waarin de grootte van televisies blijft toenemen, presenteert Nakamura Co. een innovatieve oplossing: de Wall V4 TV-standaard. Deze unieke creatie combineert functionaliteit, esthetiek en technologische innovatie om een harmonieuze en georganiseerde leefomgeving te creëren.

De Wall V4 is ontstaan uit de behoefte om verspilde ruimte te verminderen. Traditionele TV-standaards worden steeds groter om de toenemende grootte van televisies te accommoderen. Wandgemonteerde televisies, hoewel ruimtebesparend, vereisen installatiewerk en frequente hoogteaanpassingen kunnen lastig zijn. De Wall V4 biedt een oplossing voor deze uitdagingen.

Met de Wall V4 kan bijna elke televisie netjes aan de muur worden gehangen. Grote televisies (tot 90 inch) van verschillende fabrikanten kunnen veilig op de gewenste hoogte van de gebruiker worden geïnstalleerd. Het montageproces is eenvoudig en vereist geen speciale aanpassingen in de kamer. Bovendien zijn er geen zichtbare bedradingen of schroeven, wat bijdraagt aan een gevoel van harmonie en eenheid met het interieur van de woonomgeving van de gebruiker.

De Wall V4 is gebaseerd op een 2 mm stalen plaat die in een 3D-vorm is geperst en ondersteund door een radiaal frame om een dikte van 2 mm tussen de basis en de vloer te bereiken. De steunpilaar en kabels zijn verborgen in een dubbelwandig paneel dat uitschuift bij het veranderen van de hoogte. Het geheel is afgewerkt met een satijnen poedercoating en een houtnerfafwerking op het oppervlak van het paneel, wat een textuur van hoogwaardig meubilair geeft.

De hoogte van de steunkolom kan worden aangepast met 8 niveaus (van elk 5 mm). Omdat de metalen beugel de vorm van de achterkant van de TV volgt, maakt het fijne positionele aanpassingen mogelijk. De meeste TV-types kunnen op de gewenste hoogte van de gebruikers worden geïnstalleerd. Optionele planken kunnen ook worden toegevoegd om deze TV-standaard aan te passen aan de behoeften van alle gebruikers.

De Wall V4 is het resultaat van intensief onderzoek en ontwikkeling dat begon in oktober 2020 en werd voltooid in november 2021. Het product werd in januari 2022 op de markt gebracht. De grootste uitdaging was het verzekeren van sterkte in een zeer dunne basisstructuur. Dit werd bereikt door het gebruik van een set versterkende elementen die radiaal zijn gerangschikt om de sterkte van de 2 mm plaat te complementeren. Deze structuur biedt visuele netheid en effectieve ruimtelijke benutting.

De Wall V4 heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de prestigieuze Zilveren A' Meubelontwerp Prijs in 2023. Dit is een erkenning voor top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en introduceren positieve gevoelens, verbazing en verwondering.

Met de Wall V4 heeft Nakamura Co. een product gecreëerd dat niet alleen functioneel en esthetisch aantrekkelijk is, maar ook een nieuwe standaard zet in de wereld van TV-standaards. Het is een perfect voorbeeld van hoe design, technologie en innovatie kunnen samenkomen om een product te creëren dat een positieve impact heeft op onze leefomgeving.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Nakamura Co.
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Nakamura Co.Variations, 2021. Image #2: Photographer Nakamura Co.Variations, 2021. Image #3: Photographer Nakamura Co.Variations, 2021. Image #4: Photographer Nakamura Co.Variations, 2021. Image #5: Photographer Nakamura Co.Variations, 2021.
Projectteamleden: Producer : Akira Nakamura Designer : Hiroshi Tozawa Designer : Toshiaki Komori Supply Chain Manager : Naohisa Inoue
Projectnaam: Wall V4
Projectklant: Nakamura Co.


Wall V4 IMG #2
Wall V4 IMG #3
Wall V4 IMG #4
Wall V4 IMG #5
Wall V4 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp