De Cone: Een Innovatieve Pet Bowl door Vladimir Zagorac

Een unieke combinatie van vorm en functie voor de gezondheid en hygiëne van huisdieren

In een streven naar het creëren van een enkel object voor zowel voeden als drinken, heeft ontwerper Vladimir Zagorac de Cone Pet Bowl ontworpen. Deze innovatieve kom is bedoeld om goede gewoonten bij honden van kleine en middelgrote rassen te bevorderen.

De inspiratie voor de Cone Pet Bowl kwam voort uit de wens om mogelijke problemen met gezondheid, hygiëne en discipline te voorkomen. De kom heeft een unieke combinatie van cirkelvormige en driehoekige vormen, die zowel positieve als negatieve ruimtes creëren. Deze contrasterende vorm maakt het mogelijk om de kom te gebruiken voor zowel voedsel als water, afhankelijk van de oriëntatie.

Een kenmerkende set uitstulpingen en inkepingen fungeren als fysieke en psychologische gidsen voor het huisdier om het op de juiste, veilige en gedisciplineerde manier te gebruiken. De intrigerende vorm, die langzaam voeden bevordert en spatten voorkomt, vindt zijn plaats in elk modern interieur.

De Cone Pet Bowl is vervaardigd uit een gegoten voedselveilige niet-giftige polymeer- en mineraalcomposiet. Het is een volledig volume object met afmetingen van 330 x 315 x 108mm. De voedselcontainer kan tot 600ml bevatten en de watercontainer tot 800ml. Het gewicht van de kom is 5kg.

De interactie met de kom is ook doordacht ontworpen. Bij het serveren van voedsel zorgt de structuur voor stabiliteit op elk grondoppervlak en voorkomt het kantelen als een hond gretig is om te eten. De verhoogde schotel vereist minder belasting van de nek van het huisdier en maakt het gemakkelijk om de kom op te tillen. De centrale kegel zorgt voor een langzame maaltijd, waardoor het huisdier er in kleinere happen omheen eet, waardoor mogelijke maagproblemen worden voorkomen.

Bij het serveren van water leidt de bovenrand het hoofd van het huisdier naar de optimale centrale positie boven de kom, wat morsen vermindert. De inkepingen zorgen voor een natuurlijke benadering van water, terwijl de drie opstaande hoeken barrières vormen voor spattend water.

De Cone Pet Bowl is het resultaat van twee maanden onderzoek en ontwikkeling in Belgrado, Servië. De vorm van de kom is het resultaat van onderzoek naar de problemen van dagelijks gebruik. Een goed getimede maaltijd en minder water morsen waren de belangrijkste richtlijnen.

De Cone Pet Bowl is bekroond met de zilveren A' Pet Care, Toys, Supplies and Products for Animals Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen.

Met de Cone Pet Bowl heeft Vladimir Zagorac een product gecreëerd dat zowel huisdieren als hun eigenaren ten goede komt, door langzamere voedertijden te bevorderen en water morsen te voorkomen. Een enkele unieke vorm is bruikbaar voor beide doeleinden, afhankelijk van de oriëntatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Vladimir Zagorac
Afbeeldingscredits: Vladimir Zagorac
Projectteamleden: Vladimir Zagorac
Projectnaam: Cone
Projectklant: Vladimir Zagorac


Cone IMG #2
Cone IMG #3
Cone IMG #4
Cone IMG #5
Cone IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp