TriPawd: Een Innovatieve Rolstoel voor Gehandicapte Honden

Een Unieke Oplossing voor Honden met Drie Poten

Als het gaat om het helpen van gehandicapte huisdieren, heeft ontwerper Dosun Shin een revolutionair product ontwikkeld dat het leven van honden met drie poten aanzienlijk verbetert. TriPawd, een rolstoel speciaal ontworpen voor honden, biedt mobiliteit en onafhankelijkheid aan deze dappere viervoeters.

TriPawd is geïnspireerd door een hond die zijn linker voorpoot had verloren als gevolg van een operatie. Om de mobiliteit van de hond te verbeteren, richtte Dosun Shin zich op het ontwerpen van een rolstoel voor honden, vergelijkbaar met een rolstoel voor mensen. Deze rolstoel stelt de hond in staat om gemakkelijk op en af te springen zonder enige bevestigingsmechanismen op zijn lichaam. Bovendien kan de hond vrij zitten en liggen zonder hulp van zijn eigenaar.

Wat TriPawd uniek maakt, is het gebruik van twee grote achterwielen voor stabiliteit en mobiliteit, samen met een klein voorwiel op het metalen frame dat de twee wielen verbindt. Dit voorwiel biedt sterke ondersteuning voor de borst van de hond. Het gebogen metalen frame biedt voldoende ruimte voor de hond om te lopen zonder enige belemmering van zijn poten. Bovendien is de hoogte van de paal verstelbaar, zodat de rolstoel geschikt is voor honden van verschillende groottes.

De rolstoel is gemaakt van gebogen metaal en heeft een borstcup van glasvezel. Dit zorgt voor duurzaamheid en comfort voor de hond tijdens het gebruik. Met afmetingen van 685 mm x 630 mm x 550 mm is TriPawd geschikt voor verschillende hondenrassen en -maten.

TriPawd is ontworpen om gehandicapte honden te helpen langer zelfstandig te lopen en staan zonder enige hulp van hun eigenaren. Het biedt hen de vrijheid om te bewegen en deel te nemen aan dagelijkse activiteiten. De rolstoel is specifiek ontworpen voor een 5-jarige mastiff die een van zijn voorpoten verloor door een schietincident in Californië, Verenigde Staten.

Het ontwerpproces van TriPawd was niet zonder uitdagingen. Het meten van de juiste maat en vorm van het bovenlichaam van de hond was een enorme uitdaging, omdat dieren niet op dezelfde manier kunnen communiceren en feedback kunnen geven als mensen. Dosun Shin heeft verschillende borstcups van verschillende maten geproduceerd en herhaaldelijk metingen uitgevoerd om de juiste pasvorm te vinden.

TriPawd is het resultaat van intensief onderzoek, ontwerp en gebruikstesten met een reeks werkende prototypes op de hond zelf. Het project begon in juli 2019 in Tempe, Arizona, Verenigde Staten, en werd in december 2020 voltooid.

Dit innovatieve ontwerp heeft al erkenning gekregen en is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Huisdierenverzorging, Speelgoed, Benodigdheden en Producten voor Dieren. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid, innovatie en technische kenmerken van het ontwerp. TriPawd heeft bewezen een opmerkelijke oplossing te zijn die positieve gevoelens van verwondering en bewondering oproept.

TriPawd is niet alleen een rolstoel voor honden, maar een levensveranderend hulpmiddel dat gehandicapte honden in staat stelt om weer te genieten van hun dagelijkse avonturen. Met dit innovatieve ontwerp kunnen honden met drie poten hun onafhankelijkheid herwinnen en volop deelnemen aan het leven.

Beeldcredits: Afbeelding #1: Dosun Shin, 2020. Optionele Afbeelding #1: Dosun Shin, 2020. Optionele Afbeelding #2: Dosun Shin, 2020. Optionele Afbeelding #3: Dosun Shin, 2020. Optionele Afbeelding #4: Dosun Shin, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Dosun Shin
Afbeeldingscredits: Image #1: Creator, Dosun Shin, 2020. Optional Image #1: Creator, Dosun Shin, 2020. Optional Image #2: Creator, Dosun Shin, 2020. Optional Image #3: Photographer, Dosun Shin, 2020. Optional Image #4: Photographer, Dosun Shin, 2020.
Projectteamleden: Dosun Shin
Projectnaam: TriPawd
Projectklant: Dosun Shin


TriPawd IMG #2
TriPawd IMG #3
TriPawd IMG #4
TriPawd IMG #5
TriPawd IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp