Ontwerpnaam: Ruimte van Rust

Ontwerper: Pei-Chun Hsu

Inleiding

De Ruimte van Rust, ontworpen door Pei-Chun Hsu, is een residentiële ruimte die zich richt op harmonieuze symbiose tussen mens en natuur. Het implementeert het idee van milieubescherming om een betere leefomgeving te creëren. Deze ruimte combineert Europese stijl met waardigheid en brengt de unieke menselijkheid en humanistische charme naar voren. De artistieke en esthetische lijnen benadrukken de elegante smaak en creëren een sfeer met overvloedig zonlicht en binnenverlichting.

De Ruimte van Rust onderscheidt zich door zijn majestueuze en waardige uitstraling, waarbij de neoklassieke Europese stijl wordt gecombineerd met wit als hoofdkleur van de ruimte. Dit zorgt voor een tijdloze en elegante sfeer.

Om de kwaliteit van de leefruimte te verbeteren, is er gebruik gemaakt van speciale technologieën en materialen. De hele ruimte is behandeld met een anti-formaldehyde emulsie en voorzien van een energieterugwinningssysteem voor ventilatie om de binnenluchtkwaliteit te waarborgen. In het slaapgedeelte is groen, milieuvriendelijk behang van diatomeeënaarde gebruikt, dat de luchtvochtigheid reguleert en allergenen afbreekt. Daarnaast is er gebruik gemaakt van massief hout, een natuurlijk en duurzaam materiaal.

De Ruimte van Rust heeft een oppervlakte van 172 vierkante meter en is gelegen in Hsinchu County, Taiwan. Het project werd voltooid in januari 2015.

Deze unieke residentiële ruimte is ontworpen met het oog op duurzaamheid en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Door het gebruik van natuurlijke materialen en de implementatie van milieuvriendelijke technologieën, voldoet de Ruimte van Rust aan de behoeften van het heden zonder afbreuk te doen aan de mogelijkheden van toekomstige generaties.

Het ontwerp van de Ruimte van Rust is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en inspiratie uit de Europese stijl. Het interieur is voorzien van elegante wandbekleding en een TV-wand met natuurlijke texturen, die naadloos in de ruimte opgaan en deze groter doen lijken. De slaapkamers zijn ontworpen in een hotelstijl, waarbij moderne Europese esthetiek wordt gecombineerd met zakelijke luxe.

De Ruimte van Rust is bekroond met de Iron A' Design Award in 2021 in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gewaardeerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Met de Ruimte van Rust heeft Pei-Chun Hsu een unieke residentiële ruimte gecreëerd die harmonieus samengaat met de natuur en tegelijkertijd een elegante en tijdloze esthetiek uitstraalt. Dit ontwerp is een inspiratie voor degenen die streven naar een betere leefomgeving met respect voor het milieu.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Pei-Chun Hsu
Afbeeldingscredits: Pei-Chun Hsu
Projectteamleden: Designer: Pei-Chun Hsu
Projectnaam: Space of Tranquility
Projectklant: Pei-Chun Hsu


Space of Tranquility IMG #2
Space of Tranquility IMG #3
Space of Tranquility IMG #4
Space of Tranquility IMG #5
Space of Tranquility IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp