Avalanche: Een Innovatieve Transparante Quartz Oppervlakte

Een Nieuwe Interpretatie van Natuurlijke Onyx Steen

Belenco, een toonaangevend merk op het gebied van kwartsoppervlakken, heeft onlangs Avalanche gelanceerd, een revolutionair ontwerp dat de schoonheid van natuurlijke onyx steen combineert met de functionaliteit van een verlichtingsunit.

Avalanche is een kwartsoppervlak dat een transparante uitstraling biedt, waardoor het interieur van elke ruimte wordt verlicht. Of het nu in de keuken, badkamer of andere leefruimtes wordt gebruikt, dit ontwerp creëert een unieke en verlichte sfeer. Daarnaast biedt Avalanche ook optimale hygiëne, aangezien het antibacterieel is en veilig is voor voedselcontact. Bovendien zorgt het voor een gezonde binnenluchtkwaliteit zonder blootstelling aan schadelijke chemicaliën.

Wat Avalanche echt uniek maakt, is de innovatieve benadering van het natuurlijke onyx steen uiterlijk. Het oppervlak is transparant en kan worden gebruikt als een verlichtingsunit, waardoor het een nieuw en onderscheidend product is in de markt. Met zijn lange aderen volgt Avalanche de laatste trends en loopt het voor op zijn concurrenten met het onyx-achtige effect.

Belenco produceert Avalanche met behulp van de nieuwste technologieën op het gebied van kwartstechniek. Het oppervlak wordt gemaakt van gerecycled kristallijn kwarts, glas en water uit het eigen polijstproces. Hierdoor is Avalanche niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook milieuvriendelijk en duurzaam.

De technische specificaties van Avalanche zijn indrukwekkend. Het oppervlak is samengesteld uit gerecycled kwarts, glas en hars, die onder vacuüm worden samengeperst tot een compacte plaat. Dit resulteert in een gezond, hygiënisch en transparant oppervlak dat perfect is voor verlichtingstoepassingen. De platen hebben een afmeting van 330 x 165 cm en zijn 2 cm dik.

De ontwikkeling van Avalanche begon in 2020 in het onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium van Belenco en werd in 2021 op de markt gebracht. Sindsdien heeft Avalanche veel succes gehad, vooral in de Verenigde Staten.

Avalanche is niet alleen een praktisch en gebruiksvriendelijk product, maar ook een duurzame keuze. Het oppervlak is bestand tegen krassen, chemicaliën en waterabsorptie, waardoor het een lange levensduur heeft. Het enige dat mogelijk moet worden vervangen, is de verlichtingsbron in de komende jaren. Avalanche blijft echter glanzend en nieuw, net als op de eerste dag.

Met zijn unieke combinatie van transparantie, functionaliteit en esthetiek is Avalanche een ware blikvanger in elk interieur. Het is een product dat niet alleen de aandacht trekt van ontwerpers en architecten, maar ook van eindgebruikers die op zoek zijn naar een unieke en verlichte sfeer in hun leefruimtes.

Belenco Avalanche heeft onlangs de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Manufacturing and Processing Machinery Design. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die zowel praktisch als innovatief zijn en voldoen aan professionele en industriële eisen. Avalanche is geprezen om zijn integratie van beste praktijken in de industrie en technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Met Avalanche heeft Belenco een baanbrekend ontwerp gecreëerd dat de grenzen van kwartsoppervlakken verlegt. Het is een ware transparante revolutie die zowel functioneel als esthetisch indrukwekkend is.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Esra Arıcı
Afbeeldingscredits: Esra Arıcı
Projectteamleden: Esra Arici Duygu Ölmez Arman Altınyay
Projectnaam: Avalanche
Projectklant: Esra Arıcı


Avalanche IMG #2
Avalanche IMG #3
Avalanche IMG #4
Avalanche IMG #5
Avalanche IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp