Smart Breath Down: Een Innovatieve Ski Jas voor Optimaal Comfort

Een revolutionaire ski jas ontworpen door het Bosideng Global Innovation Institute Team

De Smart Breath Down is een ski jas die niet alleen geschikt is voor wintersport, maar ook voor dagelijks gebruik. Het ontwerp is geïnspireerd op het creëren van een ski jas die zowel warmte-isolatie biedt als zweet en warmte tijdens het sporten afvoert.

De Smart Breath Down onderscheidt zich van andere ski jassen door het gebruik van een slim ademhalingssysteem. Dit systeem maakt gebruik van aerodynamica, hoogwaardige materialen en een speciale structuur om de luchtstroom te reguleren. Tijdens het sporten wordt de warme en vochtige lucht verzameld en via luchtstroomkanalen naar specifieke warmteafvoerzones geleid. Tegelijkertijd zorgen de externe verstelbare kanalen ervoor dat koude lucht naar binnen kan stromen, waardoor er een luchtcirculatie in de jas ontstaat.

De Smart Breath Down is ontworpen met oog voor ergonomie en aerodynamica. Het efficiënte dynamische luchtcirculatiesysteem maakt gebruik van speciale structurele ontwerpen en materiaalcombinaties om de warme en vochtige lucht naar specifieke warmteafvoerzones te leiden. Door de toevoeging van externe luchtinlaatkanalen wordt lucht in beweging gebracht, wat de luchtcirculatie op het lichaamsoppervlak bevordert.

De Smart Breath Down is gemaakt van hoogwaardige materialen. De kernstof is Aerobrane van Schoeller®, met een waterafstotende DWR-behandeling van 10.000 mm/60.000 mvp(g/m²/24u) en is vrij van PFOS. Andere vullingen zijn Primaloft-katoen en wit ganzendons. De jas is recht van model en bestaat voor 85% uit gerecyclede materialen.

Tijdens het sporten kan de Smart Breath Down worden geopend door de ritsen op de borst en aan de zijkanten los te maken, waardoor het afvoeren van zweet en warmte wordt versneld en er meer ruimte ontstaat voor beweging. Tijdens rustmomenten kan de jas worden dichtgeritst om een uitstekende isolatie te garanderen.

Het ontwerp van de Smart Breath Down is het resultaat van een project dat in 2021 is gestart en is afgerond in Jiangsu, China. Het onderzoek voor dit ontwerp richtte zich op het maken van outdoor sporten comfortabeler. Door gebruik te maken van warme en waterdichte stoffen en materialen, is de jas beter bestand tegen weersveranderingen en kan deze naadloos worden geïntegreerd in het dagelijks leven.

De Smart Breath Down heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Fashion, Apparel and Garment Design in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van de Smart Breath Down wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Met de Smart Breath Down heeft het Bosideng Global Innovation Institute Team een baanbrekende ski jas gecreëerd die zowel functioneel als stijlvol is. Met het slimme ademhalingssysteem en de hoogwaardige materialen biedt deze jas optimaal comfort en prestaties tijdens het skiën en in het dagelijks leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bosideng Global Innovation Institute
Afbeeldingscredits: Bosideng Global Innovation Institute
Projectteamleden: Wu Yiou
Projectnaam: Smart Breath Down
Projectklant: Bosideng Global Innovation Institute


Smart Breath Down  IMG #2
Smart Breath Down  IMG #3
Smart Breath Down  IMG #4
Smart Breath Down  IMG #5
Smart Breath Down  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp