Skin Lift: Een Innovatieve Oplossing voor een Jeugdige Huid

Een revolutionair ontwerp van Kitty Saarloos

Inleiding

De Skin Lift, ontworpen door Kitty Saarloos, biedt een baanbrekende oplossing voor een van de meest voorkomende schoonheidsproblemen van vrouwen: verslapte, gerimpelde en putjesvormige huid. Geïnspireerd door het succesverhaal van Sarah Blakely, de oprichter van Spanx, een vormgevend kledingstuk, wilde Saarloos een vergelijkbare oplossing vinden om de textuur van de huid te verbeteren zonder de beperkingen van traditionele vormgevende kledingstukken.

Unieke Eigenschappen

Met behulp van een speciale techniek waarbij menselijke huid op een speciaal ontworpen kledingstuk wordt bevestigd, zorgt de Skin Lift voor een onmiddellijke lifting van de huid, waardoor deze er jonger en gladder uitziet en de lichaamsvorm verbetert. Het is als een onmiddellijke buikwandcorrectie, zonder de risico's, pijn en kosten van een operatie. Eerdere pogingen om de huid te liften met behulp van adhesieven waren niet zo effectief, omdat de huid een ankerkledingstuk nodig heeft om op zijn plaats te blijven.

Realisatietechnologie

Na het vinden van de juiste lijm en het testen ervan op sterkte, moest Saarloos een manier vinden om deze aan een ankerkledingstuk te bevestigen. Ze heeft het met klittenband aan het kledingstuk bevestigd door het klittenbandhaakje aan de binnenkant van het kledingstuk te naaien, waarvoor ze geborsteld nylon heeft gebruikt.

Specificaties

De lijm wordt in stroken van 10 cm gesneden en is 2,5 cm breed. Het wordt verkocht in kleine verpakkingen van 10 stuks, samen met het kledingstuk als starterspakket. Grotere hoeveelheden kunnen apart worden gekocht, aangezien de lijmstroken wegwerpbaar zijn. Het kledingstuk is verkrijgbaar in 3 maten: groot (met bevestigbare verlengstukken), medium en klein.

Gebruik

De drager bevestigt het kledingstuk onder een normale beha en laat de bandjes los. Vervolgens wordt het kledingstuk omgedraaid om de binnenkant te openen en worden de lijmstroken bevestigd. De beschermfolie van de lijmstroken wordt verwijderd en de lijm wordt op de huid bevestigd. Daarna worden de bandjes van het kledingstuk omhoog getrokken en wordt de huid naar de gewenste hoogte getrokken voor een dramatisch effect.

Uitdagingen

Een van de grootste uitdagingen na het vinden van de juiste lijm en het bijpassende klittenband was het ontwerpen van een kledingstuk dat de huid op de buik omhoog houdt zonder de buste naar beneden te trekken. Saarloos realiseerde zich uiteindelijk dat het niet mogelijk zou zijn om een kledingstuk te ontwerpen dat zowel de huid op de buik omhoog houdt als de buste ondersteunt. Daarom besloot ze de twee te scheiden, zodat het mogelijk is om een beha te dragen met het Skin Lift-kledingstuk of alleen het kledingstuk te dragen voor degenen die geen lift van de buste nodig hebben, maar wel last hebben van een verslapte huid op de buik. Een andere uitdaging was het ontwerpen van bandjes die de functie van de beha niet zouden belemmeren.

Conclusie

De Skin Lift-bh biedt directe verbetering van de huidtextuur op de buik. Het resultaat is vergelijkbaar met een buikwandcorrectie, maar dan zonder de pijn, kosten en risico's van een operatie. De Skin Lift verbetert niet alleen de vorm van het lichaam, maar is ook licht en comfortabel om te dragen. Het belangrijkste doel is echter om de blootgestelde huid er beter uit te laten zien, waardoor vrouwen het zelfvertrouwen krijgen om ongeacht hun leeftijd en vorm onthullende kleding te dragen.

Awards

De Skin Lift heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Fashion, Apparel and Garment Design in 2023. Deze prestigieuze award wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Taut and Tight
Afbeeldingscredits: Main image ,photographer:Hansie Oosthuizen. Optional images:Shanyn King
Projectteamleden: Kitty Saarloos Chris Joyce Meredith Cibelli Katie Fraser Alvin Nadas Sanyia Ross Fred Saarloos
Projectnaam: Skin Lift
Projectklant: Taut and Tight


Skin Lift IMG #2
Skin Lift IMG #3
Skin Lift IMG #4
Skin Lift IMG #5
Skin Lift IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp