Zelfverdedigingsmechanisme: Een Beschermende Laag in de Wereld van Informatie

Een Ontwerp van Yi Tung Hung

In het tijdperk van informatie-explosies worden mensen blootgesteld aan verschillende omgevingen. De hoeveelheid berichten die we op een dag ontvangen is eigenlijk meer dan een persoon kan verwerken. Daarom zijn deze kledingstukken bedoeld als een beschermende laag om onszelf te stabiliseren in deze wereld. Door het gebruik van neuronen en geometrie van mazen in de prints, symboliseren ze de verspreiding en vervaging die ervoor zorgen dat we niet kunnen zien hoe de buitenwereld eruitziet en onze geest helder houden.

Deze collectie belichaamt perfect het concept in ons dagelijks leven. Het uiterlijk van de kledingstukken vertelt gemakkelijk het hele concept. Ze zijn bedoeld als een beschermende laag om onszelf te stabiliseren in deze wereld en te voorkomen dat we lijden onder de overvloed aan informatie. Zo kunnen we onszelf reinigen en kalm blijven.

Door katoen en nylon mesh aan elkaar te naaien, wordt een nieuwe textuur gecreëerd die lijkt op het patroon dat ik voor deze collectie heb ontworpen. De met neuronen en mazen geïnspireerde prints symboliseren de verspreiding en vervaging van informatie, waardoor we de buitenwereld niet kunnen zien en onze geest helder kunnen houden.

Deze kledingstukken kunnen zowel als normale kleding worden gedragen, als naar gelang van het gevoel naar elke gewenste locatie worden gedragen. Zolang je je goed voelt bij deze collectie, is dat de reden om het te dragen.

Het project begon in september 2021 in Taipei en werd in maart 2022 ook in Taipei afgerond. Het was mijn afstudeerproject en tevens het laatste project voor mijn afstuderen.

Het idee voor dit ontwerp kwam in me op toen ik me voorstelde dat ik me verstopte in mijn eigen baarmoeder en deze wereld observeerde. De echte ik die van binnen verstopt zit en de nep ik die me controleert om mijn leven te leiden. Dit is precies hoe Augmented Reality werkt. In mijn initiële onderzoek stond het vol met beelden van AR (verstopt in de baarmoeder), neuronen (gevoel) en elektriciteit (neurotransmissie).

Het moeilijkste deel was het creëren van de textuur door katoen en nylon mesh aan elkaar te naaien. Het was moeilijk om de vorm van neuronen na te bootsen.

In het tijdperk van informatie-explosies worden mensen blootgesteld aan verschillende omgevingen. De hoeveelheid berichten die we op een dag ontvangen is eigenlijk meer dan een persoon kan verwerken. Daarom zijn deze kledingstukken bedoeld als een beschermende laag om onszelf te stabiliseren in deze wereld. Deze collectie belichaamt perfect het concept in ons dagelijks leven. Het uiterlijk van de kledingstukken vertelt niet alleen het hele concept, maar ook de textuur en het gloednieuwe printpatroon.

Afbeeldingcredits: [#No.1: Fotograaf Hsinyen Lu, Zelfverdedigingsmechanisme, 2022 / Maker Yi Tung Hung (Ontwerper)] [#No.2: Fotograaf Hsinyen Lu, Zelfverdedigingsmechanisme, 2022 / Maker Yi Tung Hung (Ontwerper)] [#No.3: Fotograaf Hsinyen Lu, Zelfverdedigingsmechanisme, 2022 / Maker Yi Tung Hung (Ontwerper)] [#No.4: Fotograaf Hsinyen Lu / Maker Yi Tung Hung (Ontwerper)] [#No.5: Fotograaf Hsinyen Lu / Maker Yi Tung Hung (Ontwerper)]

Auteursrechtmededeling: Voor auteursrechten: "Auteursrechten behoren toe aan YI TUNG HUNG, 1999".

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Mode, Kleding en Kledingontwerp in 2023. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Ze bieden voldoening en positieve gevoelens en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yi Tung Hung
Afbeeldingscredits: [#No.1: Photographer Hsinyen Lu, Self-defense mechanism, 2022 / Creator Yi Tung Hung (Designer)] [#No.2: Photographer Hsinyen Lu, Self-defense Mechanism, 2022 / Creator Yi Tung Hung (Designer)] [#No.3: Photographer Hsinyen Lu, Self-defense mechanism, 2022 / Creator Yi Tung Hung (Designer)] [#No.4: Photographer Hsinyen Lu / Creator Yi Tung Hung (Designer)] [#No.5: Photographer Hsinyen Lu / Creator Yi Tung Hung (Designer)]
Projectteamleden: Yi Tung Hung
Projectnaam: Self Defense Mechanism
Projectklant: Yi Tung Hung


Self Defense Mechanism IMG #2
Self Defense Mechanism IMG #3
Self Defense Mechanism IMG #4
Self Defense Mechanism IMG #5
Self Defense Mechanism IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp